20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ανακοινωθέν της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Καθολικές Εκκλησίες της Ανατολής


Η Ρωμαϊκή Σύνοδος για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος της, Καρδινάλιος Leonardo Sandri θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τη Δευτέρα 11 μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται, σε συντονισμό της τοπικής Ποντιφικής Αντιπροσωπείας και μετά από πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, της οποίας οι Εκκλησιαστικές επαρχίες τόσο ρωμαϊκού τυπικού όσο και ανατολικών τυπικών που υπάγονται στην αρμοδιότητα αυτής της Ρωμαϊκής Συνόδου.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει μία ημέρα εργασιών με την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος θα γίνει δεκτός, μέσα στο πρωινό, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου της Αρχιεπισκοπής  Καθολικών Αθηνών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Ιερείς, Μοναχούς και Μοναχές και θα τελεστεί πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και του Ιερού Κλήρου των Αθηνών.

Την Πέμπτη 14, το πρωινό θα είναι αφιερωμένο στην Εξαρχία Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος, με επίσκεψη στο Ίδρυμα «Παμμακάριστος» που ασχολείται με κοινωνικό έργο για τα παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα και τις ποιμαντικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας και τέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Ιερό Κλήρο.

Το απόγευμα επισκεφθεί την Εξαρχία των Αρμενίων Καθολικών στην Αθήνα, όπου ο Καρδινάλιος  Sandri εκτός από τους ενορίτες θα συναντήσει και τους συρίους πρόσφυγες  που φιλοξενούνται στους χώρους της Εξαρχίας με τους οποίους και θα δειπνήσει.

Την Παρασκευή 15, θα αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς για τη Σύρο που είναι η έδρα μιας από τις άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες, προβλέπεται η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης και συνάντηση με την εκκλησιαστική κοινότητα.

Το Σάββατο 16 και Κυριακή 17, ο τελευταίος σταθμός  στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος θα επισκεφθεί τις αδελφές ιεραποστόλους της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης πριν επιστρέψει στη Ρώμη με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Σε όλους ο Καρδινάλιος  θα μεταφέρει  το θερμό χαιρετισμό του Αγίου Πατέρα  του Πάπα Φραγκίσκου, πλήρη συμμετοχή στον αγώνα της Ελλάδος για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, χορηγώντας την Αποστολική ευλογία ως δείγμα αγάπης και εγγύτητας .

 

Προηγούμενο Άρθρο

Απ. Βικαριάτο Θεσσαλονίκης: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Εκλαμπροτάτου Καρδιναλίου Λεονάρντο Σάντρι. Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εκλαμπροτάτου καρδιναλίου Σάντρι

You might be interested in …

Ο Πάπας καλεί για τερματισμό της βίας εναντίον διαδηλωτών της Μιανμάρ

  Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για τον τερματισμό της βίας κατά των διαδηλωτών στη Μιανμάρ και καλεί τη στρατιωτική χούντα να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να επιτρέψει στη χώρα να συνεχίσει το ταξίδι […]

Ο Πάπας στέλνει 430 οικογένειες της «Νεοκατηχουμενικής Πορείας» σε ιεραποστολή

Στις 27 Ιουνίου 2022, με τη λήξη της 10ης Παγκόσμιας Συνάντησης των Οικογενειών που έγινε στη Ρώμη, ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε με χαρά και απέστειλε σε ιεραποστολή 430 οικογένειες της Νεοκατηχουμενικής Πορείας, μαζί με τα […]

«Η Αγάπη του Κυρίου μας ωθεί στο άγγελμα του Ευαγγελίου». Ετήσια συνέλευση των Ανατολικών Καθολικών Εκκλησιών της Ευρώπης

«Η Αγάπη του Κυρίου μας ωθεί στο άγγελμα του Ευαγγελίου» Τελικό ανακοινωθέν της Συναντήσεως των Ανατολικών Καθολικών της Ευρώπης, με την ευκαιρία της 60ης επετείου ιδρύσεως της Ουκρανικής Επαρχίας της Αγίας Οικογενείας, στο Λονδίνο Λονδίνο […]