20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Διήμερο συνάντησης Ιεραρχίας και Εφημερίων στην Τήνο

Πραγματοποιήθηκε στην Τήνο από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2022 η 6η Συνάντηση Επισκόπων και Εφημερίων, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος και οι εφημέριοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σε ένα πολύ θερμό κλίμα εξετάσθηκε το θέμα «Προς μια Εκκλησία Συνοδική: Κοινωνία, Συμμετοχή, Αποστολή».

Ο Σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο π. Νίκος Ρούσσος και ένας λαϊκός προσκεκλημένος ο κ. Κωνσταντίνος Φώσκολος παρουσίασαν τις διαλέξεις τους και με τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν θα παραχθεί ένα τελικό κείμενο το οποίο στην εφαρμογή του θα συμβάλλει στην περεταίρω  προώθηση της Συνοδικότητας μέσα στην Εκκλησία.

Εκτός από τις όποιες αποφάσεις και εργασίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορους ποιμαντικούς προβληματισμούς και ανησυχίες και να περάσουν δύο πολύ όμορφες ημέρες προσευχής, συμβίωσης και αδελφοσύνης.

Ο εγχώριος Ιεράρχης Σεβασμιότατος Ιωσήφ Πρίντεζης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους αλλά και τη Διοίκηση του Ξενοδοχείου Tinos Beach Hotel για την υπέροχη φιλοξενία.

πγπ / kantam.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Τι είναι ο Παράδεισος και η Κόλαση; (Μέρος B’)

Επόμενο Άρθρο

Οι Ιεράρχες στο Βρυσί για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις

You might be interested in …

Με την ενοριακή κοινότητα της Χώρας Τήνου

Την πρώτη ημέρα του έτους 2016 ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος τέλεσε τη πρώτη του Θεία Λειτουργία μαζί με την ενοριακή κοινότητα της Χώρας Τήνου. Η επιλογή αυτή έγινε επειδή το έτος 2016 η ενορία […]

– Τήνος : Συνάντηση των Ιερέων της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας

Την τελευταία  ημέρα του χρόνου 2010, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, οι ιερείς της Τήνου συνάχθησαν στον ενοριακό ναό του Αγίου Ιγνατίου και τέλεσαν την Ακολουθία της Αγίας Ώρας για να ευχαριστήσουν το Θεό για τις […]