20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση: «Η Συνοδικότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Καθολική Εκκλησία»

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19.00-21.00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση, μέσω του προγράμματος zoom, με θέμα:

«Η Συνοδικότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Καθολική Εκκλησία».
Θα μιλήσουν οι:
π. Αμφιλόχιος Μήλτος, στα ελληνικά, με θέμα «Συνοδικότητα: κλειδί για την προσέγγιση ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών».
π. Michel Fédou, στα αγγλικά, με θέμα « Η συνοδικότητα στην Καθολική Εκκλησία: πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές για το μέλλον».
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης.
——————————–
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Ο π. Αμφιλόχιος Μήλτος είναι Κληρικός και Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πτυχιούχος Φιλολογίας και Θεολογίας (Αθήνα), Δρ Θεολογίας του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων και Δρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris IV). Επιστημονικός Συνεργάτης Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και θεολογικός σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μεικτή Διεθνή Επιτροπή του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
 
Ο π. Michel Fédou είναι ιερομόναχος του Τάγματος Ιησουιτών, πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Δρ Θεολογίας του Weston School of Theology, Cambridge (ΗΠΑ). Διδάσκει Πατρολογία και Δογματική Θεολογία στο πανεπιστήμιο των Ιησουιτών Centre Sèvres, στο Παρίσι, όπου και διετέλεσε πρύτανης της  Θεολογικής Σχολής από το 1996 ως το 2002, και πρόεδρος από το 2003 ως το 2009. Είναι σύμβουλος του ποντιφικού Συμβουλίου για τον διαθρησκειακό διάλογο και παλαιό μέλος της Διεθνούς Λουθηρανικής – Καθολικής Θεολογικής Επιτροπής, μέλος της μικτής Επιτροπής Καθολικών-Ορθοδόξων στη Γαλλία και της ομάδας οικουμενικού διαλόγου Groupe des Dombes.
——————————-
*Επισημαίνουμε ότι δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από αγγλικά σε ελληνικά. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.
Το κοινό θα μπορεί να υποβάλει τις ερωτήσεις του χρησιμοποιώντας την επιλογή “raise hand”, μόνο γραπτά, μέσω του chat.
                   
Topic: Η Συνοδικότητα στην Ορθόδοξη και στην Καθολική Εκκλησία
Time: Jan 22, 2021 19:00 Athens
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 943 7470 1311
Passcode: 135707
Προηγούμενο Άρθρο

«Πάτερ Ημών, Η προσευχή των παιδιών του Θεού» του σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη [Β’ μέρος]

Επόμενο Άρθρο

«Πάτερ Ημών, Η προσευχή των παιδιών του Θεού» του σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη [Γ’ μέρος-τελευταίο]

You might be interested in …

Γιατί εφέτος υπάρχει τόση διαφορά στον εορτασμό του Πάσχα μεταξύ των χριστιανών Ανατολής και Δύσεως

ΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Πολλοί μας ζητούν, το τελευταίο διάστημα, γιατί εφέτος υπάρχει τόση διαφορά στον εορτασμό του Πάσχα μεταξύ των χριστιανών Ανατολής και Δύσεως. Χωρίς να θέλουμε να εμπλακούμε στους λεπτομερείς υπολογισμούς της αστρονομίας, […]

Διεθνές Συνέδριο «Οι Γυναίκες μιλούν, αντιδρούν στη βία και ελπίζουν»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 19-20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 «Οι Γυναίκες μιλούν, αντιδρούν στη βία και ελπίζουν» Πραγματικότητα και Προοπτικές ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3 Αίθουσα Τελετών Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών 17.30 – 17.45 Προσέλευση με ατομικές προσκλήσεις 17.45- 18.30 Χαιρετισμοί Κήρυξη […]

Ελληνίδα Πρέσβης στην Αγία Έδρα

Για κάποιους (προφανώς υπηρεσιακούς ) λόγους δεν μακροημερεύουν οι Πρέσβεις της χώρας μας στην Αγία Έδρα : το Σεπτέμβριο 2019 είχε παρουσιάσει τα διαπιστευτήρια του στον Πάπα ο, τότε νέος, πρέσβης της Νικόλαος Πατακιάς – […]