20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Διεθνές Συνέδριο των Φραγκισκανών Πατέρων στην Κωνσταντινούπολη

Ισλάμ και Χριστιανισμός: Θεολογική προσέγγιση και Βιοματική Εμπειρία στη Μέση Ανατολή και Τουρκία

Στις 16-30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη Διεθνές Συνέδριο του Τάγματος των Φραγκισκανών Πατέρων με γενική θεματολογία «Οικουμενικός και Διαθρησκευτικός Διάλογος», επικεντρώνοντας ιδιαίτερα την προσοχή στις σχέσεις της Καθολικής Εκκλησίας με το Ισλάμ και την βιοματική εμπειρία στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία. Ομιλητές από διάφορες χώρες ανέπτυξαν επι μέρους όψεις του θέματος.

Ως προς τον οικουμενικό διάλογο με τις διάφορες Εκκλησίες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, του Οικουμενικού Πατριαχείου, και ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος Σαλάχας αναφέρθηκαν στην πορεία του Θεολογικού Διαλόγου των Εκκλησιών Καθολικής και Ορθοδόξου.

Οι σύνεδροι επισκέφθησαν την Αγία Σοφία και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, και συναντήθηκαν στο Φανάρι με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριαρχη κκ Βαρθολομαίο. Στην αίθουσα τελετών της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ομίλησε ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος προς τους συνέδρους.

Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος και ηγούμενος των ππ. Φραγκισκανών στην Τουρκία π. Ελευθέριος Makuta.
Ομιλία του Γρατιανουπόλεως Δημητρίου στην αίθουσα τελετών της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Προηγούμενο Άρθρο

«Ποιος είναι ο Άγιος;», του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Ενορία Αγ. Λουκά: Αγίων Πάντων & των Κεκοιμημένων

You might be interested in …

Ο Πάπας στο κίνημα των τυφλών: Να βάλουμε στο κέντρο τους φτωχούς και τους περιθωριακούς

  “Εσείς είστε δυνατά ενωμένοι τυφλοί και βλέποντες, συμμεριζόμενοι  μια κοινή πορεία αλληλεγγύης και προώθησης του ατόμου με ειδικές ανάγκες, όχι μόνο διότι  προβλέπεται  από τα καταστατικά σας, αλλά προπάντων για εκείνη τη φυσική φιλία […]

Η αλήθεια δεν χρειάζεται δυνατές κραυγές

Παραμονή της Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου, ο πάπας Φραγκίσκος λέει ότι η αλήθεια «δεν χρειάζεται δυνατές κραυγές για να φτάσει στις καρδιές των ανθρώπων». Ο πάπας Φραγκίσκος,μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο του […]