20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χίου, συλλυπητήρια επιστολή

Την Κυριακή 17 Ιουλίου αναγγέλθηκε ο θάνατος του Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου. Ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου, έστειλε την παρακάτω συλλυπητήρια επιστολή στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ορίστηκε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών:

Τήνος 18/7/2011

Προς

τον Σεβασμιότατον κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ

Μητροπολίτην ΜΗΘΥΜΝΗΣ

Τοποτηρητήν της Ιεράς Μητροπόλεως

ΧΙΟΥ – ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΩΝ

Σεβασμιότατε Αδελφέ,

Πληροφορηθείς την κοίμηση του Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών και Αδελφού μου στην Αρχιεροσύνη, Κυρού ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, σπεύδω να εκφράσω προς Εσάς, τον Ιερό Κλήρο και το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας Χίου-Ψαρών και Οινουσσών, τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Εύχομαι ο Φιλεύσπλαχνος και Άγιος Θεός να τον αναπαύσει «εν σκηναίς δικαίων», εφόσον τον καλό αγώνα αγωνίστηκε και άφησε παράδειγμα λαμπρό αγάπης προς την Εκκλησία του Χριστού, γενόμενος «τα πάντα τοις πάσι, ίνα πολλούς κερδίσει εν Χριστώ, θυσιάσας τη ζωή του υπέρ του νοητού ποιμνίου του».

Αδυνατών να παραστώ στην εξόδιο Ιερά Ακολουθία, θα εκπροσωπήσει την Καθολική Επισκοπή Χίου ο εφημέριος του Καθεδρικού μας Ναού στην Χίο, ιερέας π. Πέτρος Σοκολόφσκυ.

Εις Σας Σεβασμιότατε Αδελφέ, εύχομαι την Αγία Χάρη του Θεού, δια να φέρετε επιτυχώς σε πέρας και τα νέα καθήκοντα, τα οποία Σας ανατέθηκαν.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Αποστολικός Τοποτηρητής Καθολικής Επισκοπής Χίου

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη στην Νάξο και την Σάμο

Επόμενο Άρθρο

Τήνος : Συνάντηση Γονέων των παιδιών της 26ης ΠΗΝ

You might be interested in …

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωσήφ, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Τήνος 20/12/2023 Μήνυμα Χριστουγέννων 2023 Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, Τα Χριστούγεννα γεμίζουν χαρά τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Γεμίζουν ευγνωμοσύνη τις καρδιές των πιστών και κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως συνειδητοποιώντας την αγάπη του Θεού […]

Η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίο

Τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίο από το Σεβασμιότατο Αποστολικό Τοποτηρητή π. Νικόλαο και μαζί του συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος […]

Αλλαγή φρουράς στη Σάμο

Το Σαββατοκύριακο,22 και 23 Νοεμβρίου 2014, ο Αρχιεπίσκοπος Πατέρας  Νικόλαος επισκέφτηκε την Εκκλησία της Σάμου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου την Κυριακή το πρωί, […]