20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών: Εορτή Αγίας Άγγελας Μερίτσι, Ιδρύτριας των Ουρσουλινών

Την Δευτέρα το απόγευμα (23-01-2023), στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών (Ψυχάρη 10, Νέο Ψυχικό), εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η γιορτή της Αγίας Άγγελας Μερίτσι, ιδρύτριας των Μοναχών Ουρσουλινών.

Στις 6.30 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας, Σεβ. Θεόδωρος Κοντίδης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία παρουσία της αδ. Αγνής, ηγουμένης της Ι. Μονής Ουρσουλινών, του αδ. Μάριου Καπέλλα, των Διευθύνσεων της Σχολής Ουρσουλινών Νέου Ψυχικού και Αμαρουσίου, των Διευθύνσεων των Λασαλιανών Σχολείων Πειραιά και Αλίμου, του εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού, πολλών γονέων και μαθητών. Η πολυφωνική χορωδία ManusApertae, με άσματα ειδικά προετοιμασμένα για την περίπτωση, πλαισίωσε την τελετή. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου των Ουρσουλινών ερμήνευσε γαλλικά και ελληνικά τραγούδια. Ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, πραγματοποιήθηκε η πατροπαράδοτη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με τη συμμετοχή του Σεβ. Θεόδωρου Κοντίδη, όλου του εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού των σχολείων και των προσκεκλημένων. Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο μπουφέ που προσέφεραν οι Δ/νσεις της Σχολής Ουρσουλινών Νέου Ψυχικού και Αμαρουσίου. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να περάσουν ευχάριστες στιγμές.

Η Σχολή ευχαριστεί τον Σεβ. Θεόδωρο Κοντίδη, τους προσκεκλημένους, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή της προστάτιδας αγίας των Ουρσουλινών.

Προηγούμενο Άρθρο

Ενοριακός Ι.Καθολικός Ναός Αγ. Παύλου. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Επόμενο Άρθρο

«Πώς μας προσεγγίζει ο Χριστός; Η Θεία Λατρεία», του σεβάσμ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

ΚΙΚΕΔΕ «Περιβαλλοντικές προκλήσεις και προοπτικές στον 21ο αιώνα»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου, στη πάντα φιλόξενη αίθουσα της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, η ετήσια εκδήλωση της Κίνησης Καθολικών  Διανοουμένων και Επιστημόνων Ελλάδος (ΚΙΚΕΔΕ).