7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ενορία Αγίας Θηρεσίας Κυψέλης. Εορτή Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 η Ενορία της Κυψέλης εόρτασε με κάθε επισημότητα την Εορτή της Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού που είναι και η προστάτις της Ενορίας.

Την ημέρα αυτή στις 10.30 το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος της Ενορίας π. Αλέκος Ψάλτης, και ο βοηθός Εφημερίου π. Janvier Kulala Kambale.

Ο Ιερός Ναός ήταν γεμάτος από Μοναχούς και Μοναχές Μοναχικών Ταγμάτων της Επαρχίας μας και λαϊκούς τόσο από την Ενορία της Κυψέλης όσο και από αρκετές Ενορίες της Επαρχίας μας.

Η Χορωδία της Ενορίας και η νεανική χορωδία των νέων από τις Φιλιππίνες μαζί με όλους τους ευλαβείς πιστούς, ψάλλαμε τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας και παρακαλέσαμε την Αγία Θηρεσία να «φέρνει στη ζωή μας» την ταπεινοφροσύνη, ενώ να απομακρύνει την υπερηφάνεια.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του τόνισε αρχικά την τέλεια ζωή της Αγίας Θηρεσίας ,το πάθος της Πίστης της και το ημερολόγιο που έχουμε από εκείνη και το οποίο είναι ένας θησαυρός για μας.

Η Αγία Θηρεσία δεν υπήρξε μάρτυς, όπως άλλες Αγίες, δεν ήταν Ιεραπόστολος που διέσχισε μακρινά μέρη, δεν ήταν Θεολόγος με σπουδαίες σπουδές, δεν ίδρυσε κάποιο Μοναχικό Τάγμα.

Και όμως η Εκκλησία αλλά και οι πιστοί που της έχουν τόσο μεγάλη Ευλάβεια έχουν αναγνωρίσει την τελειότητα της ζωής της.

Έζησε μέσα στο Μοναστήρι (από 15 ετών) με την καθημερινή της ζωή και ήταν θαυμαστή σε κάθε τι που έκανε.

Η εργασία που έκανε, οι σχέσεις της με τις άλλες Αδελφές, ακόμα και με εκείνες που δεν την συμπαθούσαν, οι υπηρεσίες που είχε, η προσευχή της, ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόταν ήταν όλα τέλεια και όσοι έχουμε διαβάσει το ημερολόγιο που μας άφησε το διαπιστώνουμε.

Σε αυτό μας αποκαλύπτει με πόσο βάθος, με πόση αγάπη, με πόση αφοσίωση ζούσε την τελειότητα στην καθημερινή ζωή της.

Ίσως για μας όλα τα παραπάνω να τα θεωρούμε εύκολα αλλά ας δοκιμάσουμε να τα εφαρμόσουμε και θα διαπιστώσουμε την δυσκολία.

Έγραψε κάπου «Τίποτα δεν είναι ασήμαντο για αυτόν που αγαπάει αληθινά» που είναι «ένα μάθημα» για όλους εμάς με τα ελαττώματά μας και τις δικαιολογίες μας.

Και ολοκλήρωσε ο Σεβασμιότατος λέγοντας:

Ας κρατήσουμε αυτή την Ευλάβεια προς την Αγία Θηρεσία, ας κρατήσουμε στην καρδιά μας την Αγάπη της, για την καθημερινή ζωή που την έκανε ένα αριστούργημα για χάρη του Θεού, και την πρόσφερε στο Θεό από Αγάπη και με Αγάπη για όλους εμάς.

Πράγματι η Αγία Θηρεσία είναι ένα άστρο μέσα στη σημερινή Εκκλησία και στους σημερινούς πιστούς και όσο την γνωρίζουμε και όσοι έχουν διαβάσει και ξαναδιαβάσει αυτά που έχει γράψει μελετώντας την ζωή της, τα λόγια της, τις αντιδράσεις της, δείχνουν άνθρωπο εξαιρετικά ευαίσθητο που όλα τα έβλεπε με Αγάπη, τίποτα δεν ήταν επιπόλαιο, τίποτα δεν ήταν ασήμαντο.

Μακάρι το παράδειγμά της και η Μεσιτεία της να φωτίζει όλους εμάς και όλη την Εκκλησία ΑΜΗΝ!!!!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τους άρτους, ακολούθησε η Ευλογία του προς το Εκκλησίασμα και μετά αφού πήραμε τον άρτο, ανταλλάξαμε ευχές Υγείας και κυρίως να είμαστε όλοι εκεί και το 2024.

Το γεγονός ότι την Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού, εορτάζουν και τιμούν την ίδια μέρα, τόσο η Ιερά Μονή των Αδελφών του Καρμήλου στο Ηράκλειο Αττικής, όσο και η Ενορία του Αγίου Λουκά στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Θηρεσίας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, έχει ως αποτέλεσμα οι ευλαβείς πιστοί της Επαρχίας μας να διαμοιράζονται και στις 3 αυτές περιοχές ,όπου τελούνται οι Θείες Λειτουργίες .

Στην Ιερά Μονή του Καρμήλου τελέσθηκε στις 8.30 το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης, ενώ στο Νέο Ηράκλειο τελέσθηκε Θεία Λειτουργία το απόγευμα στις 5.30 από τον Εφημέριο της Ενορίας π. Javier, τον Υπεφημέριο π. Jose και τον π. Ανδρέα Βουτσίνο, με περιφορά της Εικόνας της Αγίας Θηρεσίας στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.

«Μη διστάζεις να λες στο Χριστό
πως τον Αγαπάς,
ακόμα και αν δεν το αισθάνεσαι.
Είναι ένας τρόπος
να τον κάνεις να σε βοηθάει,
να σε παίρνει στα χέρια,
όπως σηκώνουν ένα παιδί
που δεν μπορεί να περπατήσει»

Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού

Λ.Ι.Β.

Προηγούμενο Άρθρο

Ιερά Μονή Αδελφών του Καρμήλου. Εορτή Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού

Επόμενο Άρθρο

Αναγγελία θανάτου Επισκόπου Φραγκίσκου Παπαμανώλη πρώην Σύρου, Θήρας και Κρήτης

You might be interested in …

Αθήνα: Εορτή της Αγίας Τριάδας

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 Εορτή της Αγίας Τριάδας, τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον υπό ανέγερση ομώνυμο Ιερό Ναό στην Παλλήνη Αττικής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Η τελετή, στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος πρώην Αρχιεπίσκοπος των […]

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Πασχαλινή Συναυλία 2013 της Μικτής Χορωδίας του Καθολικού Ι.Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών

  Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η Πασχαλινή Συναυλία 2013 της Μικτής Χορωδίας του Καθολικού Ι.Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών στις 29 Απριλίου 2013. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Ι. Δημαράς καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Α. […]

Αθήνα: Ανακοίνωση για την εις Επίσκοπον Χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ   Με χαρά σας αναγγέλλουμε ότι στις 25 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 17.30 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, (οδός Πανεπιστημίου, Αθήνα) θα λάβει χώρα η εις […]