20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ενορία Αγίου Παύλου Πειραιά: Εορτή Παναγίας της Φανερωμένης

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 Εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης, κλήρος και λαός της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας , συγκεντρωθήκαμε στον ομώνυμο Ενοριακό Ναό, στα Ταμπούρια του Πειραιά, για να τιμήσουμε την Ουράνια Μητέρα μας, να προσευχηθούμε σε Εκείνη και να της ζητήσουμε να συνεχίσει να είναι δίπλα μας κάθε ώρα και στιγμή της ζωής μας…

Την ημέρα αυτή στις 6.30 το απόγευμα αρχίσαμε τις προσευχές μας, με το Άγιο Ροδάριο και αφού σιγά-σιγά ο χώρος του παρεκκλησίου αλλά και ο προαύλιος χώρος αυτού, γέμισαν ασφυκτικά από Μοναχούς και λαϊκούς από όλες σχεδόν της Ενορίες της Αθήνας, άρχισε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας π. Ιωάννης Σπιτέρης και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Παύλου Πειραιά, στην οποία ανήκει και ο Ιερός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης π. Ιωάννης Πάτσης, ο Εφημέριος Ευαγγελισμού Θεοτόκου Καλλιθέας π. Δημήτρης Παλαιολόγος και ο π.Σωτήρης Μαυροφίδης.

Ως λειτουργοϋπηρέτες υπηρέτησαν ο Υποδιάκονος Μάριος Ατάλλα και ο Κωνσταντίνος Καπέλλος που πρόκειται να χειροτονηθεί διάκονος το επόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Η χορωδία της Ενορίας είχε πλαισιωθεί από όλους τους παρόντες ευλαβείς πιστούς, που ο καθένας με όση δύναμη είχε, έψαλλε τους ύμνους τους αφιερωμένους στην Παναγιά μας.

Στη σκέπη Σου προστρέχουμε Μαρία
Γλυκιά Φανερωμένη Παναγιά
Με Πίστη Θεοτόκε σ’ Ανυμνούμε
Τη Χάρη Σου ζητούμε ταπεινά.

Ο Σεβασμιότατος στο Κήρυγμά του μεταξύ άλλων μας είπε:

Μακαρία είσαι Εσύ που πίστεψες!!!

Ο πρώτος Μακαρισμός που αφορά την εικόνα καθενός που πιστεύει.

Σε μία κοινωνία που η πίστη είναι σε αμφισβήτηση, στην οποία βλέπουμε να ανατρέπονται οι αξίες του Ευαγγελίου, έρχεται η Παναγία για να μας κηρύξει την αξία της Πίστης σε όλους εμάς που ονομαζόμαστε πιστοί.

Και συνέχισε αναφερόμενος στις πολλές Χάρες της Παναγίας Μητέρας μας, και κυρίως εκείνες που βοηθούν στην Πίστη μας. Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι από την πονεμένη Πίστη της Παναγίας και από την Πίστη του κάθε Χριστιανού γεννιέται η Εκκλησία.

Η Εκκλησία και ο καθένας από εμάς αντικατοπτρίζεται στην Πίστη, στην Αγάπη και στην Ελπίδα της Παναγίας. Αυτή μας διδάσκει να ενσαρκώσουμε την Πίστη στη ζωή, να μετατρέπουμε σε υπερφυσική κάθε συνηθισμένη στιγμή της ζωής μας.

Με την Πίστη όλα στη ζωή μας γίνονται πολύτιμα, αιώνια όπως ακριβώς συνέβη με την ταπεινή Γυναίκα από την Ναζαρέτ, γίνεται για τον καθένα από εμάς σκαπανέας στο οδοιπορικό της Πίστης της δικής μας και της δικής Της ΑΜΗΝ!!!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τους άρτους που μετά την Ιερή Τελετή μοιράσθηκαν στους πιστούς και ακολούθησε η περιφορά της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας, με τη λιτανεία των κεριών, στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό.

Στην διάρκεια της περιφοράς έγιναν 2 στάσεις όπου απαγγείλαμε ιδιαίτερες Δεήσεις στην Παναγία.

Στο τέλος της περιφοράς ο Εφημέριος π. Ιωάννης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην οργάνωση και πραγματοποίηση της Ιερής τελετής, ακολούθησε η Ευλογία του Σεβασμιοτάτου, το προσκύνημα στην Εικόνα της Παναγίας και το καθιερωμένο κέρασμα με λουκούμι Συριανό.

Πολλές οι ευχές, μεγάλες οι προσδοκίες, αλλά κυρίως μεγάλη η Πίστη μας σε Mητέρα και Υιό.

Μάννα Γλυκειά μείνε πάντα μαζί μας
Σε κάθε μια του κινδύνου στιγμή

Λ.Ι.Β.

Προηγούμενο Άρθρο

Πανήγυρη Εορτής της Αγίας Θηρεσίας, στην Κυψέλη

Επόμενο Άρθρο

Πανήγυρη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, 4 Οκτωβρίου

You might be interested in …

Ομιλία του σεβασμ. π.Σεβαστιανού, της 4ης Κυριακής της Τεσσαρακοστής

Κατ’ αυτή την Τεσσαρακοστή, περίοδο προετοιμασίας για να ζήσουμε το Πάσχα του Κυρίου, σας προτείνουμε αυτή την εβδομαδιαία πορεία μελέτης του Λόγου του Θεού, μέσα από τις ομιλίες που μας απευθύνει ο Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός […]

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών κ.κ. Νικολάου

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2013   του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών κ.κ. Νικόλαου Προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Θεόδωρου, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

«Ήταν το φως το αληθινό που καθώς έρχεται στον κόσμο φωτίζει κάθε άνθρωπο» (Ιω 1,9) Αδελφοί μου, Ο Χριστός ερχόμενος στον κόσμο φωτίζει κάθε άνθρωπο, τονίζει ο ευαγγελιστής Ιωάννης. Είναι η εκπλήρωση αυτού που είχε […]