20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ενορία Ευαγγελισμού Καλλιθέας

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 η Ενορία του Ευαγγελισμού στην Καλλιθέα οργάνωσε μία Θρησκευτική τελετή με την ολοκλήρωση των Εορταστικών εκδηλώσεων του μήνα Μαΐου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Αειπάρθενο Μαρία στην οποία παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Θεόδωρος Κοντίδης .

Η Θεία Τελετή άρχισε στις 6 με το Άγιο Ροδάριο, συνεχίσθηκε στις 6.30 με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκε με την περιφορά της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Καλλιθέας.

Μαζί με το Σεβασμιότατο ο οποίος προΐστατο και στην Θεία Λειτουργία και στην Περιφορά,ήταν ο Εφημέριος της Ενορίας π. Δημήτρης Παλαιολόγος και ο μόνιμος Διάκονος π. Κωνσταντίνος Καπέλλος.

Πολλοί Μοναχοί και Λαϊκοί από αρκετές Ενορίες της Επαρχίας μας, μαζί με τα μέλη της τοπικής Ενορίας, γέμισαν τον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Η Χορωδία της Ενορίας μαζί με τα μέλη του  Μουσικού Συνόλου Manus Apertae είχαν αναλάβει τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας και της Περιφοράς και έτσι μπορέσαμε όλοι να Προσευχηθούμε και να τιμήσουμε την Ουράνια Μητέρα μας με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Σεβασμιότατος στο Κήρυγμά του είπε:

Είναι καλό και άξιο αδελφοί μου να τιμούμε την Παναγία.

Καλό είναι όμως να την τιμούμε σωστά όπως είναι επιθυμία και του Χριστού και της ίδιας της Παναγίας.

Με την σωστή Ευλάβεια, με το σωστό νόημα, και για αυτό ας έχουμε πάντα στο νου και στην καρδιά μας ,ότι κάθε φορά που πλησιάζουμε την Παναγία, κάθε φορά που Προσευχόμαστε σε αυτήν, αυτή σίγουρα θα μας οδηγήσει στο Χριστό, θα μας οδηγήσει στη γνώση του Χριστού, θα μας οδηγήσει ώστε να νοιώσουμε βαθύτερα στην καρδιά μας, τα λόγια, τις πράξεις ,την προσωπικότητα και την αποστολή του Χριστού.

Θα μας οδηγήσει να αγαπήσουμε καλύτερα τον Ιησού Χριστό, γιατί αυτός είναι το Α και το Ω , είναι ο Σωτήρας μας,

Αλλά έχοντας την Παναγία σαν οδηγήτρια, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε έναν προστάτη, μία οδηγό που μπορεί να μας προφυλάξει, να μας οδηγήσει σε κάθε περίσταση της ζωής μας.

Ο Σεβασμιότατος συνέχισε αναφερόμενος αναλυτικά στην ζωή της Παναγίας και ολοκλήρωσε το Κήρυγμά του τονίζοντας:

Ας μιμηθούμε την πίστη της, την εμπιστοσύνη της, την χαρά της, όλα αυτά τα οποία μας δείχνει με την ζωή της.

Όσο περισσότερο ακούμε την Παναγία, τόσο περισσότερο ακούμε το Χριστό και αντιστρόφως.

Η χάρη της Παναγίας να φωτίσει όλους εμάς, να φωτίσει όλη την Εκκλησία, να της μοιάσουμε, να της μοιάσουμε στην εμπιστοσύνη και στην Αγάπη προς το Χριστό ΑΜΗΝ!!!!

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Καλλιθέας, γύρω από τον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλλιθέας ήταν στην αρχή της περιφοράς και με τους ήχους της, σε Εκκλησιαστικούς Ύμνους της Καθολικής Εκκλησίας, μας βοήθησε να συνεχίζουμε τους ψαλμούς και στη διάρκεια της περιφοράς.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδας μας και την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου.

Μάνα Γλυκειά μείνε πάντα μαζί μας,

σε κάθε μια του κινδύνου στιγμή!!!!

Λ.Ι.Β.

Προηγούμενο Άρθρο

Η COMECE εκφράζει τη λύπη της για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος

Επόμενο Άρθρο

Ο CarloAcutis (Κάρλο Ακούτις) θα ανακηρυχθεί άγιος

You might be interested in …

Αθήνα: Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών κάλεσε το ποίμνιό της στην καθιερωμένη κάθε έτος Σύναξη, μία εβδομάδα πριν την Εορτή των Βαΐων, η οποία λόγω της πανδημίας covid δεν είχε πραγματοποιηθεί […]

«Προσκαρτερούσαν!». Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού της Β’ Κυριακής του Πάσχα

  Προσκαρτερούσαν!   «Όλοι οι αδελφοί προσκαρτερούσαν». O ευαγγελιστής Λουκάς, που μας διηγείται τις πρώτες δεκαετίες από τη ζωή της Εκκλησίας, μας πληροφορεί ότι οι πρώτοι χριστιανοί «προσκαρτερούσαν»! Αυτό σημαίνει: έμεναν πιστοί, τακτικοί. Σε τι […]