20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τρομοκρατικές Επιθέσεις στην Σρι Λάνκα: Επιστολή συμπαράστασης του Τοποτηρητή της Μουφτείας Ξάνθης προς το Πρόεδρο της ΙΣΚΙΕ

Στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στη Σρι Λάνκα ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Ξάνθης, Μπιλάλ Καραχαλήλ, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος όπου εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

αναφέρει η επιστολή:

«Θρηνεί η ανθρωπότητα μετά τα τρομοκρατικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών.

Ως Μουφτεία Ξάνθης συμπάσχουμε και συμμεριζόμαστε τον πόνο των συγγενών και των θυμάτων.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες.

Καλούμε όλον τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη σε κάθε είδος φανατισμό καθώς ο φανατισμός απομακρύνει από τον συνάνθρωπο και την ειρηνική συμβίωση στον κόσμο.

Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε, είμαστε όλοι άνθρωποι!».

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος της ΙΣΚΙΕ σεβ. Σεβαστιανός αφού ευχαριστεί για την επιστολή αναφέρει :

«Συμφωνώ μαζί σας ότι ο φανατισμός απομακρύνει τον άνθρωπο από τον άνθρωπο και πλήττει την αναγκαία συμβίωση των ανθρώπων, και ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι”.

Άλλωστε όσοι πιστεύομε σε έναν Θεό δημιουργό του ανθρωπίνου γένους, δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε αδέλφια μεταξύ μας και να τείνομε προς τον σεβασμό και την αγάπη προς τον πλησίον. Αυτό καλούμαστε να καλλιεργούμε οι θρησκείες στη συνείδηση των πιστών.

Οι προσωπικές ενέργειες λίγων ανθρώπων δεν πρέπει να μας κάνουν να ενοχοποιούμε τις θρησκείες, αλλά απεναντίας με τον αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία να εδραιώνομε την “ειρηνική συμβίωση μέσα στον κόσμο”».

Προηγούμενο Άρθρο

Κ-246, 15 Απριλίου 2019

Επόμενο Άρθρο

Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού κατά τη Λειτουργία του Χρίσματος: Κοινή και Διακονηματική ΙΕΡΟΣΥΝΗ

You might be interested in …

Οβολός Του Αγίου Πέτρου: Χρηματοδότηση Έργων Αξίας Δέκα Εκατομμύριων Ευρώ

Δημοσιεύτηκε ο απολογισμός του 2021 των οικονομικών προσφορών που υποστηρίζουν τη διακονία και τη φιλανθρωπία του Πάπα στον κόσμο με έσοδα περίπου 47 εκατομμυρίων ευρώ. Μια στήριξη που κατανεμήθηκε σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης σε 67 […]

Στη Νιγηρία Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ενωμένοι στην προσευχή

  Μιλώντας στο Εθνικό Χριστιανικό Κέντρο της Abuja, ο Αρχιεπίσκοπος Ignatius Ayau Kaigama τόνισε τη σημασία της διαθρησκευτικής πρωτοβουλίας σε μια χώρα που χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια από τις συνεχώς αυξανόμενες εντάσεις και την απειλή […]

Δεν επιθυμεί ανανέωση της θητείας του

Ο καρδινάλιος Reinhard Marx ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί ανανέωση της θητείας του στην θέση του προέδρου της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Γερμανίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Μονάχου και Φράιζινγκ, ανέφερε στην δήλωσή του ότι έχει έρθει […]