2 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επιτροπή Καθολικών Ιεραρχιών Ευρώπης (COMECE). Ολομέλεια και συζήτηση για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

φώτο αρχείου

Από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου, οι αντιπρόσωποι των Καθολικών Συνόδων Ιεραρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετάσχουν στη φθινοπωρινή ολομέλεια της COMECE στις Βρυξέλλες «για μια εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με τις κοινωνικοοικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή κρίση», αναφέρει η ιστοσελίδα της COMECE.

Στις εργασίες της ολομέλειας οι ιεράρχες θα ακούσουν και θα συζητήσουν με τους: Klaus Welle, πρώην Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Pascal Lamy, πρώην Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και Συντονιστή του think tank (φόρουμ προβληματισμού και σκέψης) Jacques Delors, και τον Philip McDonagh, Διευθυντή του Κέντρου για τη Θρησκεία, τις Ανθρώπινες Αξίες και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου.

«Στο σημερινό πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία – εξήγησε η COMECE -, οι επίσκοποι της ΕΕ θα αναλύσουν τις ποικίλες επιπτώσεις του πολέμου, διαμορφώνοντας τη μελλοντική συμβολή της COMECE στις πολιτικές της ΕΕ που προωθούν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στην Ευρώπη και τον κόσμο». Οι Επίσκοποι θα εστιάσουν την προσοχή τους «στην κατάσταση των πολλών προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω του πολέμου» και «στους πιο ευάλωτους οικονομικά ανθρώπους που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών».

Την Τετάρτη (12/10) τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό ναό Notre-Dame au Sablon προεξάρχοντος του προέδρου της COMECE καρδιναλίου Jean-Claude Hollerich.

Προηγούμενο Άρθρο

Μονή Δομινικανίδων: Ευχάριστες ημέρες με τον Ιωσήφ Ακεψιμά

Επόμενο Άρθρο

Τρίτη 18 Οκτ. Eορτή του Αγίου Λουκά. Επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

You might be interested in …

COMECE: Ας συνεχίσουμε να οικοδομούμε την Ευρώπη μαζί

Οι επίσκοποι της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE) στη Λομζά στηρίζουν τις μελλοντικές διευρύνσεις της ΕΕ: «Ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας για τους πολίτες που αναζητούν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη». Με […]

Η Εκκλησία προσεύχεται για την ειρήνη στην Ουκρανία και για τα θύματα του κορονοϊού

Η Εκκλησία στην Ευρώπη συγκεντρώνεται γύρω από το ευχαριστιακό τραπέζι. Από την Τετάρτη των Τεφρών και καθ’ όλη τη διάρκεια της Τεσσαρακοστής, οι πρόεδροι των Συνόδων των Καθολικών Ιεραρχιών της ηπείρου μας θα τελέσουν τη […]