20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Αγία Έδρα στον ΟΗΕ: για την προστασία της αξιοπρέπειας των μεταναστών

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, ο σεβασμιότατος John Putzer καλεί τα κράτη μέλη να ενωθούν με αλληλεγγύη και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, ο σεβασμιότατος John Putzer, εκπροσωπώντας την Αγία Έδρα, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες.

Εκφράζοντας βαθιά ανησυχία, τόνισε την ανάγκη για ασφαλείς μεταναστευτικές οδούς και κανονικές διαδρομές, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αποφασιστική δράση, ενώ τόνισε τις δύσκολες επιλογές που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες.

«Οι άνθρωποι που μετακινούνται βρίσκονται συχνά μπροστά στην επίπονη επιλογή να κάνουν επικίνδυνα ταξίδια, μερικές φορές μάλιστα, πέφτοντας θύματα επικίνδυνων ψευδαισθήσεων ή αδίστακτων διακινητών».

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του πάπα Φραγκίσκου, επανέλαβε τη σημασία του σεβασμού της αξιοπρέπειας κάθε μετανάστη και της προστασίας της ζωής του. Τόνισε: «Οι μετανάστες δεν είναι απλώς αριθμοί και στατιστικές, αλλά αδελφοί και αδελφές μας, μέλη της ίδιας ανθρώπινης οικογένειας με την ίδια, θεόσταλτη, αξιοπρέπεια».

Καλωσορίστε, προστατέψτε, προωθήστε, ενσωματώστε

Ο σεβ. Putzer κάλεσε τα κράτη και τις τοπικές κοινότητες να καλωσορίσουν, να προστατεύσουν, να προωθήσουν και να ενσωματώσουν τους μετανάστες χωρίς διακρίσεις.

Τόνισε την ανάγκη για διεθνείς προσπάθειες για την εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση, εξασφαλίζοντας την ασφαλή, ομαλή και κανονική μετανάστευση.

Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των εναλλακτικών οδών για την κανονική μετανάστευση και την επανεγκατάσταση, τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των συνθηκών εργασίας στις χώρες προέλευσης και την αντιμετώπιση των ολιστικών αναγκών των μεταναστών για την ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του στη συνεδρίαση του ΟΗΕ με την υπενθύμιση ότι τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των μεταναστών αποτελούν κοινή ευθύνη του κόσμου.

Ο σεβ. Putzer κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μετατρέψει τη ρητορική σε πράξη και να δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο η μετανάστευση θα χαρακτηρίζεται από συμπόνια, δικαιοσύνη και σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών κάθε ατόμου.

Η έκκλησή του εκ μέρους της Αγίας Έδρας λειτουργεί ως φάρος ελπίδας, πυροδοτώντας τη συλλογική δέσμευση να εργαστούμε για μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμια κοινωνία που προστατεύει την αξιοπρέπεια όλων των μεταναστών.

πηγή: vaticannews.va

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδρίασε το Συμβούλιο των Καρδιναλίων με τον Πάπα

Επόμενο Άρθρο

Η Ενορία Της Ξυνάρας Τίμησε Τους Προστάτες Της

You might be interested in …

Καθώς ο Trump υπονομεύει την Κλιματική Δράση, οι Χριστιανοί ενώνονται παγκοσμίως για να προστατεύσουν τη Δημιουργία

  Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Συνοδική Επιτροπή “Δικαιοσύνη & Ειρήνη”   Δελτίο τύπου : Ιούνιος 2017   Καθώς ο Trump υπονομεύει την Κλιματική Δράση, οι Χριστιανοί ενώνονται παγκοσμίως για να προστατεύσουν τη Δημιουργία             […]

Να είστε ταπεινοί και ελεύθεροι, για να οικοδομείτε και να υπηρετείτε την αλήθεια

  Ένας λόγος 360 μοιρών για τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία είναι αυτό που ο Πάπας απηύθυνε χθες το πρωί στα μέλη της Ένωσης Εξωτερικού Τύπου στην Ιταλία, που έγινε στη διάρκεια ειδικής ακρόασης. Σε […]

Ένα λογότυπο με την καρδιά της Παναγίας και το Σταυρό της ΠΗΝ

  Τρία χρώματα και έξι σύμβολα ικανά να συμβολίσουν και να προβάλουν την πνοή του Πνεύματος που θα συνοδεύει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (ΠΗΝ) στον Παναμά. Η τρυφερότητα και η εγκατάλειψη της Παναγίας στο θέλημα […]