17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η γιορτή του Χριστού Βασιλιά στην Κέρκυρα

 
Με επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος η πανήγυρη του Χριστού Βασιλιά του Σύμπαντος Κόσμου στην Κέρκυρα. Ο Χριστός Βασιλιάς του Σύμπαντος, προστάτης των νέων μας, αποτελεί σημείο αναφοράς για εμάς τους νέους μέσα στο Λειτουργικό Έτος. Στην Κέρκυρα κάθε χρόνο η ομάδα των νέων ετοιμάζουμε ένα θέμα, το οποίο μελετάμε και εμβαθύνουμε προετοιμάζοντας αυτή τη Γιορτή. Το φετινό θέμα που διαλέξαμε οι νέοι, με τη βοήθεια του πνευματικού παραστάτη μας πατέρα Μάριου Ρήγου, ήταν το θέμα της πίστης όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο (Εγκύκλιος Επιστολή) του Πάπα Φραγκίσκου “η χαρά της πίστης”. Οι νέοι στις συναντήσεις μας μιλήσαμε και δουλέψαμε πάνω σ’ αυτό το κείμενο και μερικοί από εμάς ετοίμασαν ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθύνθηκε σε διάφορους γνωστούς και μη, με θέμα την πίστη και το τι σημαίνει να πιστεύει ή να μην πιστεύει κάποιος. 
 

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τέλεσε στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, το Ντόμο, ο πατέρας Μάριος Ρήγος, στην οποία συλλειτούργησε και ο εφημέριος της ενορίας Ιεράς Καρδίας, πατέρας Πέτρος Αρμακόλας, οι νέοι είχαμε καλλωπίσει το Ναό με πολλή αγάπη, και είχαμε προετοιμάσει τα αναγνώσματα και τα άλλα μέρη της Θείας Λειτουργίας με πολλή προσοχή και φροντίδα. Το παρεκκλήσιο, το αφιερωμένο στο Χριστό Βασιλιά, που υπάρχει στον ναό του Ντόμου της Κέρκυρας, στολίστηκε με όμορφα λουλούδια και με κεριά. Ένα πανό που παρουσίαζε την εικόνα ενός ανθρώπου και πάνω στα μέλη του σώματός του γράφτηκαν από τους νέους φράσεις που αφορούν την πίστη, αναρτήθηκε μέσα στο ναό, και ο πατέρας Μάριος μαζί με κάποιους νέους εξήγησαν στους πιστούς τη σημασία του. 
 
 
Στην ομιλία του ο πατέρας Μάριος μας υπενθύμισε, στους νέους και στο εκκλησίασμα, πως το να έχουμε το Χριστό για Βασιλιά μας σημαίνει πως δεχόμαστε να είμαστε υπήκοοι της αγάπης. Ο Χριστός είναι ο Βασιλιάς που έχει θρόνο του το σταυρό. Είναι ο Βασιλιάς της θυσίας, ο Βασιλιάς που δίνει τη ζωή του για να σώσει τα πρόβατα του ποιμνίου του. Ο Χριστός Βασιλιάς, είναι ο ποιμένας ο οποίος προσέχει και φροντίζει το κάθε πρόβατο με ιδιαίτερη φροντίδα και στοργή ως μοναδικό και ανεπανάληπτο. Βλέπει στο πρόσωπο του καθενός από εμάς μια μοναδική εικόνα του Θεού και με αυτή την προσοχή και με αυτή την αγάπη θέλει ο καθένας από μας να είναι ευτυχισμένος κοντά Του. 
 
Μετά από τη θεία λειτουργία, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο “Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος Βαρθαλίτης”, οι νέοι προσφέραμε ένα απλό κέρασμα στους πιστούς που προσήλθαν εκεί και τους παρουσιάσαμε ένα PowerPoint με τις απαντήσεις από το ερωτηματολόγιο που είχαμε προετοιμάσει. Μαζί με τις απαντήσεις των φίλων και γνωστών μας ή των τυχαίων ατόμων στους οποίους είχαμε απευθύνει κάποιες ερωτήσεις, στο PowerPoint υπήρχαν απαντήσεις πάνω στο θέμα της πίστης από αγίους, σοφούς, επιστήμονες και ανθρώπους της τέχνης. Στο τέλος αυτής της συνάντησης ο πατέρας Μάριος ευχαρίστησε τους παράγοντες, προέτρεψε όλους τους νέους να προσπαθούμε να μιμηθούμε το Χριστό και την αγάπη του για να έρθει η Βασιλεία της αγάπης του μέσα στον κόσμο και μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου μας Πατέρα Ιωάννη Σπιτέρη, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για ποιμαντικούς λόγους. 
 
Η ομάδα των Νέων της Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας.
 
Προηγούμενο Άρθρο

Η Νεολαία της Τήνου γιόρτασε το Χριστό Βασιλιά

Επόμενο Άρθρο

Ο Πάπας καλεί μια «μοναχική», «εγωκεντρική» Ευρώπη να ανακτήσει την ψυχή της

You might be interested in …

Η Κάριτας Ελλάς και η Καθολική Εκκλησία στηρίζουν το Ληξούρι

Έχουν ήδη περάσει τρεις εβδομάδες από εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι που σείστηκε για πρώτη φορά, συθέμελα, το Ληξούρι και οι γειτονικές του περιοχές, και οι συνεχείς μετασεισμοί δεν αφήνουν τους κατοίκους να ηρεμήσουν. Ο φόβος […]

Το άνοιγμα της πόρτας του Ιωβηλαίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας

Άγιο Έτος (Ιωβηλαίο) της Ευσπλαχνίας Το άνοιγμα της πόρτας του Ιωβηλαίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας   Πανηγυρίζοντας τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα Επισκόπου Τριμυθούντας του Θαυματουργού, Προστάτη του νησιού της Κέρκυρας, αλλά και της Ιεράς […]