20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Κάριτας Αθήνας στη Μάλτα

Συνάντηση με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Μάλτας κ. George Vella στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών και Προώθησης του Εμπορίου κ. Carmelo Abela στο Υπουργείο και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, στο παρεκκλήσιο της Curia, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου της χώρας, Monsignor Charles Scicluna και συλλειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και Προέδρου της Κάριτας Αθήνας, π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στην Βαλέτα, στο πλαίσιο του ταξιδιού/προσκυνήματος που οργάνωσε η Κάριτας Αθήνας, με τίτλο «Οδοιπορικό στα βήματα των προγόνων Ελλήνων Καθολικών, 1819-2019, διακόσια χρόνια από την πρώτη άφιξη Μαλτέζου στην Ελλάδα (Κέρκυρα)»!
 
   
 
Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, 20μελες σύνολο της γνωστής ορχήστρας και χορωδίας εκκλησιαστικής μουσικής, Cappella Diacono, έψαλε ύμνους, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Raymond Sciberras.
 
Κατά την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Vella αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της διατήρησης των δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες, διάρκειας 200 χρόνων! 
 
  
Στη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Εξωτερικών και Προώθησης του Εμπορίου, ο Υπουργός κ. Abela καλωσόρισε τα μέλη τονίζοντας το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την γνωριμία και την επαφή με τη μαλτέζικη διασπορά. Στη συνέχεια ο επίτιμος Πρόξενος της Μάλτας στην Κέρκυρα κ. Σπύρος Γαούτσης παρουσίασε την ιστορία των Μαλτέζων μεταναστών, που αρχικά έφθασαν στο νησί και αργότερα στην Κεφαλλονιά και σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου, κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, όταν τα Επτάνησα βρίσκονταν υπό την Ύπατη Αρμοστεία των Βρετανών, με σκοπό την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.
  
 
Παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Μάλτας στην Ελλάδα κ. Joseph Cuschieri, ο Έλληνας ομόλογος του στη Μάλτα κ. Δημήτριος Τσούγκας, ο Πανοσολογιότατος Έλληνας Αρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ Φελεσάκης, καθώς και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου.
Το Δ.Σ. της Οργάνωσης εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης και το μέλος  κα Ελένη Κάραμποττ, διοργανώτρια της εκδρομής.
 
Η Μάλτα αποτελεί το μικρότερο νησιωτικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μέσο της Μεσογείου, το όνομα της οποίας συνδέεται με την ελληνική λέξη «μέλι». 
 
Το νησί των Ιπποτών, με προϊστορία από το 5.000 π.Χ., αποίκισαν οι Αρχαίοι Έλληνες, επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος και γνώρισε, στο πέρασμα των χρόνων, πληθώρα κατακτητών, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική του ταυτότητα.
 
Σήμερα παρουσιάζει μια ραγδαία ανάπτυξη, διατηρώντας τα ηνία στο Νηολόγιο πλοίων στην Ευρώπη, την έβδομη θέση παγκοσμίως και την πρώτη διεθνή θέση στα super yachts, ενώ συγκαταλέγεται σε υψηλή θέση στον τομέα του τουρισμού!
 
  
 
 
Αξίζει να σημειωθεί, πως για την προσκυνηματική αυτή επίσκεψη της Κάριτας Αθήνας στη Μάλτα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από τα τοπικά ΜΜΕ όπως το παρακάτω τηλεοπτικό ρεπορτάζ:
 
Προηγούμενο Άρθρο

Ημέρα Μαρκελλίνου Champagnat

Επόμενο Άρθρο

Η Mariangela και ο κύκλος της ζωής

You might be interested in …

Αθήνα: Εορτή της γέννησης του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 η Ενορία του Αγίου Ιωάννη Ψυχικού τίμησε την Εορτή της Γέννησης του Προστάτη της, Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και Προδρόμου. Η φετινή Εορτή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, γιατί ο […]

Ι. Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών: Ανακοίνωση Χειροτονίας

Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ   Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο  Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Θεόδωρος Κοντίδης θα χειροτονήσει πρεσβύτερο τον διάκονο π. Παύλο-Ιωάννη Σινιγάλια, που υπηρετεί σήμερα στην Καθολική ενορία […]