20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η πρώτη κοινωνία των παιδιών της Ιρακινής Κοινότητας

prwtikoin_3

prwtikoin_3

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, 9 παιδιά της Ιρακινής Κοινότητας των Χαλδαίων Καθολικών στην Αθήνα έκαναν την πρώτη κοινωνία, αφού προηγήθηκε η πρώτη εξομολόγηση. Στην Ανατολική Καθολική Εκκλησία των Χαλδαίων τα παιδιά κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων με τη συμπλήρωση του εβδόμου έτους της ηλικίας τους, ενώ λαβαίνουν το χρίσμα μαζί με το βάπτισμα, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση τους, όπως αυτό ισχύει σε όλες τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες.

 Ομάδα κατηχητών προετοίμασαν με μεγάλη επιμέλεια από μήνες τα παιδιά για τη σημαντική αυτή στιγμή της χριστιανικής ζωής τους. Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Δημητρίου, τη Θεία Λειτουργία κατά την Αραμαϊκη παράδοση τέλεσε ο Χωρεπίσκοπος Φίλιππος Ναζιμ, Αποστολικός Επισκέπτης των Χαλδαϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη, με τη συμπαράσταση των υποδιακόνων, οι οποίοι στην παράδοση αυτή έχουν ενεργό λειτουργικό ρόλο. Η επιστολή και το Ευαγγέλιο διαβάστηκαν σε τρεις γλώσσες, αραμαϊκή, αραβική και ελληνική.

prwtikoin

Στο τέλος της ιεροτελεστίας, ο επίσκοπος Δημήτριος απευθύνθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους. Στα παιδιά μίλησε στην Ελληνική γιατί όλα γνωρίζουν τη γλώσσα, εφόσον φοιτούν στα Ελληνικά δημόσια σχολεία και διαπρέπουν, και στους γονείς μίλησε με μεταφραστή. Συγχάρηκε ολόθερμα τους κατηχητές για το έργο τους και τους κάλεσε μαζί με τους γονείς να συνεχίσουν τη χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ξινάρας Τήνου εόρτασε πανηγυρικά

Επόμενο Άρθρο

Πανήγυρη της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο της Τήνου

You might be interested in …

Ελλ. Καθολική Εξαρχία: Ιερά Ακολουθία υπέρ της ενότητος

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, και στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδος για την ενότητα των Χριστιανών τελέσθηκε Ιερά Ακολουθία υπέρ της ενότητας των Χριστιανικών Εκκλησιών στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος. Την Ακολουθία εμπλούτισε η χορωδία, […]