20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Θύματα απαγωγής έπεσαν τρία μέλη αδελφότητας ιεραποστόλων

Θύματα απαγωγής έπεσαν τρία μέλη αδελφότητας ιεραποστόλων  (missionary Clarettiani) στην αγγλόφωνη περιοχή στο νοτιοδυτικό Καμερούν: ο π.Jude Thaddeus Langeh Basebang, ο π. Placide Muntong και ένας φοιτητής από την ίδια αδελφότητα, σύμφωνα με έκθεση του Fides News Agency, της 26ης Νοεμβρίου 2018.

Οι τρεις απήχθησαν στις 24 Νοεμβρίου από ένοπλους άνδρες στο δρόμο προς Muyenge, όπου πήγαιναν σε μια αποστολή ευαγγελισμού και βοήθειας στην τοπική ενορία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των απαγωγέων.

Στην κρίση που ταράσσει τις δύο αγγλόφωνες περιοχές του Καμερούν, άνθρωποι  της Εκκλησίας  πέφτουν όλο και περισσότερο θύματα επιθέσεων. Στις 21 Νοεμβρίου ο π. Cosmas Omboto Ondari, ένας Κενυάτης ιεραπόστολος, σκοτώθηκε στο Kembong, λίγα χιλιόμετρα από την Memfe, πρωτεύουσα της περιφέρειας της νοτιοανατολικής επαρχίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα: Λήξη Έτους Αγίας Γραφής Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

Επόμενο Άρθρο

Έγγραφο από την Επιτροπή των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως «Διαμόρφωση του μέλλοντος της εργασίας»

You might be interested in …

Έπαινοι για τους διασώστες στην Ιαπωνία

Αγία Έδρα, 20 Μαρτίου 2011. «Η ατομική ενέργεια είναι μια τεράστια πηγή για τον άνθρωπο, αλλά τα ερωτήματα που αφορούν τους κινδύνους της δεν πρέπει να παραβλέπονται», αναφέρει εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας. Ο π. Φεντερίκο […]

Νέο Προεδρείο της COMECE

Ο σεβασμιότατος Mariano Crociata (Ιταλία) είναι ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής των Συνόδων των Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE). Εξελέγη την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 από τους αντιπροσώπους επισκόπους των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της […]