4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΙΣΚΙΕ: Προς την Αυτού Αγιότητα Τον Πάπα Φραγκίσκο

 

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΟΣ

15 Μαρτίου 2013

 

 

Προς την Αυτού Αγιότητα

Τον Πάπα Φραγκίσκο

Πόλις του Βατικανού

 

 

Αγιότατε Πατέρα,

Στο όνομα των Αδελφών Επισκόπων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας της Ελλάδος, των Πρεσβυτέρων, των Μοναχών, των Μοναζουσών και των πιστών των τοπικών μας Εκκλησιών, σας εκφράζω τα υιικά αισθήματα συμμετοχής στη χαρά της Παγκόσμιας Εκκλησίας για την ανάδειξή σας σε Επίσκοπο Ρώμης και, κατά συνέπεια, σε Πάπα και Ποιμένα όλης της Εκκλησίας.

Εκφράζοντας τη χαρά μας θέλουμε ταυτόχρονα να σας εξωτερικεύσουμε την επιθυμία μας οι χριστιανοί «εν ώσιν». Για μας που ζούμε στην Ελλάδα, ανάμεσα στους Ορθοδόξους Αδελφούς μας, αυτή η επιθυμία μας κυριαρχεί και εμπνέει όλη την ποιμαντική μας δράση.

Προσευχόμαστε ώστε η αγάπη του Χριστού να ενώσει όλους εμάς που υπερηφανευόμαστε για το χριστιανικό μας όνομα. Ως ποιμένες των τοπικών Εκκλησιών μας κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε η διακονία μας να ενδυναμώνει έναν οικουμενισμό αγνό, αληθινό και ειλικρινή ο οποίος να καρποφορεί για το Σώμα του Χριστού σε όλο τον κόσμο.

Άγιε Πατέρα, οι τοπικές μας Εκκλησίες στην Ελλάδα, βρίσκονται κοντά σας με την αγάπη και την προσευχή προς τον Κύριο.

 

+ Φραγκίσκος

Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε τους εκπροσώπους των διαφόρων Ορθοδόξων Εκκλησιών, των λοιπών Χριστιανικών δογμάτων, διεκκλησιαστικών Οργανισμών και άλλων θρησκειών, που ήλθαν στη Ρώμη για την ενθρόνισή του

Επόμενο Άρθρο

ΜΗΝΥΜΑ του πάπα Βενεδίκτου για την Αγία Τεσσαρακοστή [Δόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2012]

You might be interested in …

– Ευχητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο [2007]

Η Ιεράς Σύνοδος της Ιεραρχίας μας, διά του Προέδρου της, απέστειλε την παρακάτω ευχητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.  

Συλλυπητήρια και ευχητήρια Επιστολή της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. προς τον πενθούντα και τραυματισμένο λαό του Λιβάνου

  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   Αρ.Πρωτ 26/2020 Νάξος 7/8/2020   Προς Τον Μακαριότατο Πατριάρχη κ. Béchara Boutros Raï Πρόεδρο του Συμβουλίου των Καθολικών Πατριαρχών και Επισκόπων στο Λίβανο ΒΗΡΥΤΟ