22 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. : Ανακοινωθέν των εργασιών της έκτακτης I.Συνόδου

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Την Πέμπτη και Παρασκευή 3 και 4 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή των Σεβαστών Καπουκίνων Πατέρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, έκτακτη Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος στην αρχή των εργασιών της υποδέχθηκε με αδελφική χαρά τον εκλεγμένο νέο έξαρχο Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος κ. Εμμανουήλ και του ευχήθηκε άφθονη τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, για να ανταποκριθεί στα νέα Αρχιερατικά του Καθήκοντα, τα οποία προβλέπεται να αναλάβει επισήμως στις 15 Μαΐου 2016. Η Αρχιερατική του χειροτονία προβλέπεται να γίνει την Παρασκευή 15 Απριλίου στην Βασιλική του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη της Ρώμης.

Η Ιεραρχία στη διάρκεια των εργασιών της κατά την έκτακτη αυτή Σύνοδό της ασχολήθηκε:

α.- με νομικά θέματα και προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Νόμου 4301/2014.

Τόσο η μελέτη των θεμάτων αυτών όσο και οι συγκεκριμένες προτάσεις που θα υποβληθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, έγινε σε συνεργασία με μέλη του Νομικού Συμβουλίου της Ιεράς Συνόδου.

β.- με άλλα επείγοντα ποιμαντικά, λειτουργικά. Εξέτασε επίσης και οικονομικά θέματα, διότι σήμερα η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα, δυσκολεύεται να πληρώνει τους φόρους εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, επειδή αυτό θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της.

γ.- το προσφυγικό έργο που αντιμετωπίζει τον καιρό αυτό η Πατρίδα μας.

Συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Κάριτας Ελλάς, Παν/τατο π. Αντώνιο Βουτσίνο, ο οποίος και την ενημέρωσε για όλα τα προγράμματα βοηθείας που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που περνούν από την Πατρίδα μας σε αναζήτηση κάποιας Ευρωπαϊκής Χώρας που θα τους εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Αθήνα 4 Μαρτίου 2016
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΙΚΕΔΕ: «Η συμβολή της Καθολικής Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού»

Επόμενο Άρθρο

Έκκληση του καρδιναλίου Μαρξ για την προσφυγική κρίση

You might be interested in …

Ευλογία προς ομόφυλα ζευγάρια; Ανακοίνωση της Ι. Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος

H ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Ευλογία προς ομόφυλα ζευγάρια; Η Καθολική Εκκλησία επιθυμεί να διευρύνει και να εξηγήσει καλύτερα την προηγούμενη τοποθέτησή της, αυτήν του 2021, ότι δηλαδή η […]