6 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Αθήνας: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών και Προσφύγων(24 Σεπτεμβρίου 2023), σας ενημερώνουμε με το παρακάτω κείμενο, για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ημέρα αυτή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων μας φέρνει όλο και πιο κοντά, με ενσυναίσθηση και φιλανθρωπία, στον πυρήνα της ανθρωπιάς και το ιερό καθήκον να στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη. Η Κάριτας Αθήνας, τιμά αυτή τη μεγάλη ημέρα καθώς με τα προγράμματα που υλοποιούμε, ερχόμαστε κοντά στο εμπνευσμένο μήνυμα του Αγίου Πατέρα. 

Η Εκπαιδευτικός του ILC του προγράμματος Helios, διοργάνωσε μια συνάντηση για συζήτηση με αφορμή την 109η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων. Αφού διαβάστηκε στους συμμετέχοντες το μήνυμα του 2023 “Ελεύθεροι να επιλέξουν αν θα μεταναστεύσουν ή θα μείνουν”, τους ζητήθηκε να το σχολιάσουν και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός Padlet με το ευρύτερο θέμα “Η πραγματικότητα και οι δυσκολίες της μετανάστευσης και πώς τις αντιμετωπίζετε”.

https://padlet.com/nastouelene/109th-world-day-of-migrants-and-refugees-doeitjvjch4nfjxb

https://padlet.com/nastouelene/109th-world-day-of-migrants-and-refugees-doeitjvjch4nfjxb/slideshow


Με τους μικρούς μας μαθητές στο πρόγραμμα Mikros Kosmos γνωρίσαμε καλύτερα το φαινόμενο της μετανάστευσης, σκεφτήκαμε τους παράγοντες που το προκαλούν και το ενισχύουν, αλλά και τη σημασία του να έχεις πάντα κάποιον που θα απλώσει το χέρι του για να σε στηρίξει. Μέσα από κατάλληλα για την ηλικία τους βίντεο, καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τα παιδιά μας δημιούργησαν το δικό τους κολάζ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, κάνοντάς μας υπερήφανους που στηρίζουμε παιδιά και οικογένειες με ανεπτυγμένα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά.

Mπορείτε να βρείτε φωτογραφίες και υλικό από τη δραστηριότητα, ώστε να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις και την έκφραση των παιδιών, που μας γεμίζει ελπίδα για ένα ακόμα πιο ανθρώπινο μέλλον προσανατολισμένο στην αλληλοβοήθεια και τον αλληλοσεβασμό.

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων [2023]

Επόμενο Άρθρο

Κάριτας Ελλάς: Ανταπόκριση για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

You might be interested in …

Η Διεθνής Κάριτας καλωσορίζει τον 13o Πρόεδρό της, Αρχιεπίσκοπο Tarcisius Isao Kikuchi

Η 22η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Κάριτας που, από τις 11 έως 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, εξέλεξε τον Αρχιεπίσκοπο Tarcisius Isao Kikuchi, νέο Πρόεδρο της Διεθνούς Κάριτας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος […]

Δράσεις της Κάριτας Ελλάς στη Μάνδρα Αττικής

Άλλη μία σημαντική δράση στη Μάνδρα Αττικής ανέλαβε η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς, θέτοντας στη διάθεση των τοπικών φορέων δύο εκσκαφείς, που συνδράμουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις […]

Κάριτας Ελλάς: Προκήρυξη θέσης εργασίας «Εκπαιδευτικός Ελληνικής Γλώσσας για Ενήλικες και Παιδιά» 25.07.23

Η Κάριτας Ελλάς, ενεργώντας δυνάμει σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και λαβαίνοντας υπόψη της τα όσα ορίζονται στα άρθρα 2, 3, 4, 13 και 20 του Καταστατικού της, Π Ρ Ο Κ Η Ρ […]