20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κέρκυρα: Επιστολή του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιωάννη προς το πλήρωμα της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας

 

 

Επιστολή του σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Ιωάννη προς το πλήρωμα της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας:

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

Κέρκυρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

 

Αγαπητοί Πατέρες, Αδελφοί και Αδελφές,

Λίγο πριν την αναχώρησή μου για τη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχω στην προγραμματισμένη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής για τον θεολογικό διάλογο ανάμεσα στην Καθολική και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για δύο σημαίνοντα γεγονότα:

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε ήδη, στις 27 Αυγούστου συμπλήρωσα το 75ο έτος της ηλικίας μου και όπως προτάσσει το Κανονικό Δίκαιο υπέβαλα, στην Αγία Έδρα, την παραίτησή μου από τα Επισκοπικά μου καθήκοντα. Ωστόσο, έως ότου ο Άγιος Πατέρας κάνει αποδεκτή αυτήν την παραίτηση, η ποιμαντική ζωή τόσο στην Αρχιεπισκοπή της Κέρκυρας όσο και στο Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται όπως και πριν.

Το άλλο γεγονός που θέλω να μοιραστώ μαζί σας αφορά την ιδιαίτερα τιμητική εκλογή και πρόσκληση από την Α.Α. τον Πάπα Φραγκίσκο, να συμμετάσχω στην 14η Διεθνή τακτική Συνέλευση των Συνόδων των Επισκόπων, η οποία θα συγκληθεί στο Βατικανό από τις 04 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015 με θέμα: «Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας μέσα στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο». Εκπρόσωπος της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. στην ίδια Σύνοδο θα είναι ο Πρόεδρός μας, Επίσκοπος πρώην Σύρου Φραγκίσκος.

Σας καλώ όλους να προσευχηθείτε για μένα, αλλά πάνω απ’ όλα για την επιτυχή έκβαση αυτής της Συνόδου, που θα ασχοληθεί με ένα τόσο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα για την Εκκλησία και την Κοινωνία.

Εύχομαι σε όλους σας μία καλή και γόνιμη ποιμαντική χρονιά και σας χαιρετώ με αγάπη Χριστού.

 

† Ιωάννης Σπιτέρης

Αρχιεπίσκοπος

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Πανήγυρη Παναγίας της Φανερωμένης

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα: Διακονική Χειροτονία

You might be interested in …

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Γεωργίου, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου Κεφαλληνίας

† Γεώργιος Αλτουβάς Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας   “Ο Θεός διάλεξε ό,τι ήταν ανόητο στον κόσμο για να καταντροπιάσει τους σοφούς και ό,τι ήταν αδύναμο στον κόσμο για να καταντροπιάσει τους ισχυρούς. Και […]