20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κατασκήνωση του κατηχητικού του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(Σάββατο 16 έως και Κυριακή 24 Ιουνίου 2018)

Τριάντα (30) παιδιά από το ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ της Θεσσαλονίκης, επτά (7) παιδιά από την ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ και οκτώ (8) νέοι από την ΕΚΝΕ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο των Πατέρων Λαζαριστών στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης για την, καθιερωμένη πλέον, θερινή κατασκήνωση του Κατηχητικού, που έλαβε χώρα από το Σάββατο  16 έως και Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Όλοι οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία, τη χαρά και την ευτυχία να απολαύσουν μια καταπληκτική και άψογα οργανωμένη κατασκήνωση, η οποία σίγουρα θα μείνει αξέχαστη για όλους όσοι μετείχαν στην κατασκήνωση.

Θέμα της κατασκήνωσης – πρόγραμμα και εκδηλώσεις:

Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η κατασκήνωση ήταν: «Η αγιοσύνη και τα χαρακτηριστικά της. Και εγώ μα και εσύ μπορείς να γίνεις ΑΓΙΟΣ». Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεκινούσε κάθε πρωί με την τέλεση Θείας Ευχαριστίας, την προετοιμασία της οποίας αναλάμβανε κάθε μέρα μία από τις έξι ομάδες της κατασκήνωσης. Ακολουθούσε πλούσιο πρωινό, τακτοποίηση θαλάμων και εργασιών καθαριότητας που αναλάμβαναν οι πάντες με χαρά, αναμένοντας τις δραστηριότητες και την εξόρμηση στη κοντινή παραλία της Πάλιουρας, όπου απολάμβαναν το μπάνιο τους και το ατελείωτο παιχνίδι και δραστηριότητες μέχρι τις 13:30 – 14:00. Στη συνέχεια όλοι επίστρεφαν κατάκοποι αλλά πανευτυχείς και πολύ πεινασμένοι για να απολαύσουν το λαχταριστό γεύμα που ετοίμαζαν με αγάπη και μητρική φροντίδα οι εθελόντριες της ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης.

Μετά από την απαραίτητη ξεκούραση, έως τις 17:30, τα παιδιά απολάμβαναν το γλυκό τους για να ακολουθήσει η καθημερινή κατήχηση της ημέρας. Συγκεκριμένα, οι κατηχήσεις αφορούσαν σε παρουσιάσεις γύρω από το βίο των μικρών Αγίων:

  • Ο Άγιος Ντομινίκ Σάβιο
  • Ο Μάρτυρας της Αγίας Ευχαριστίας Άγιος Ταρσήσιος
  • Η Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού
  • Η Αγία Μαρία Ρουγκέτι
  • Η Μακάρια Κιάρα Λούτσε Μπαντάνο
  • Ο Πρόδρομος Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής    

Στη συνέχεια ακλουθούσαν οι απογευματινές και βραδινές δραστηριότητες με ατελείωτο παιχνίδι, περιπάτους, ποδόσφαιρο, χορούς και διαγωνισμούς του τύπου survivor , με μια ανάπαυλα για να απολαύσουν και το βραδινό γεύμα.

Μετά από μια γεμάτη από δραστηριότητες ημέρα και τη σύντομη βραδινή προσευχή όλα τα παιδιά  έπεφταν άμεσα για ύπνο.

Επίσκεψη του Επισκόπου – Γιορτή Λήξης:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Σεβ. Επίσκοπός μας, Ιωάννης Σπιτέρης, μας τίμησε και εφέτος με την επίσκεψη και την παρουσία του. Αμέσως μετά την άφιξή του, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 είχαμε μια Πανηγυρική Θεία Ευχαριστία στην οποία γιορτάσαμε την εορτή του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή. Τα παιδιά που είχαν ετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια την Ευχαριστία, ευχήθηκαν και προσευχήθηκαν για την εορτή του Επισκόπου, ο οποίος αφού τα ευχαρίστησε, αναφέρθηκε στη ζωή και στο παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της κατασκήνωσης για το αξιοζήλευτο έργο τους.

Μετά τη Θεία Ευχαριστία είχαμε μια όμορφη και καλά προετοιμασμένη γιορτή: Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν μπροστά στους επισκέπτης και γονείς. Παρουσίασαν παιχνίδια και σκετς, απόλαυσαν μαζί με τους γονείς και επισκέπτες ψητά σουβλάκια, λουκάνικα, πανσέτες, πατάτες τηγανητές, σαλάτες, αναψυκτικά και παγωτά.

Η γιορτή έκλεισε με εντυπωσιακά βεγγαλικά που εκτόξευσαν στον ουρανό, από την μπροστινή παραλία, οι ομαδάρχες της κατασκήνωσης. Όλα τα παιδιά ήταν πάρα πολύ χαρούμενα και ευτυχισμένα, ενώ τα δάκρυα έτρεχαν στα μάτια τους, από συγκίνηση, την Κυριακή, ζητώντας επίμονα να ξαναγίνει η κατασκήνωση αλλά και να διαρκέσει περισσότερες ημέρες!.

Η επιτυχία της κατασκήνωσης θα ήταν αδύνατη χωρίς την αγαστή συνεργασία με τους Πατέρες Λαζαριστές, του Δ.Σ. της ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης και των εθελοντών του Σωματείου. Οι κυρίες Νικολέτα, Λιντίτα και Ελισάβετ ξεπέρασαν, για τρίτη συνεχή χρονιά, τον εαυτό τους και με αυτοθυσία εξυπηρέτησαν ανιδιοτελώς τα παιδιά και την κατασκήνωση, χωρίς ανάσα, για να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αξίζουν συγχαρητήρια, τέλος, στον Πατέρα Αγαπήτ, στον Μαξιμίλιαν, στους νέους της ΕΚΝΕ Θεσσαλονίκης και σε όσους κατηχητές μετείχαν στην κατασκήνωση, για την ανεκτίμητη βοήθεια και εθελοντική προσφορά τους.   

 

Ο Συντονιστής της Κατηχητικής Επιτροπής

Σους Ισσάμ, Δρ. Πολ. Μηχ/κός

 

Προηγούμενο Άρθρο

Καρδινάλιος Cañizares (Βαλένθια), «Ο Πάπας συγκινήθηκε από τη γενναιοδωρία και τη φιλοξενία μας»

Επόμενο Άρθρο

Βραβείο σε βίντεο κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την μετανάστευση και την προσφυγιά

You might be interested in …

Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης: Έναρξη του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας

Η έναρξη του Ιωβηλαίου Έτους που προκήρυξε η Α.Α. ο Πάπας Φραγκίσκος για την Ευσπλαχνία του Θεού, άνοιξε λίγο πρόωρα στο Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να συμπέσει με την πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού […]

Ποιμαντική περιοδεία του Αρχιεπισκόπου μας σεβ/του π.Ιωάννη στη βόρειο Ελλάδα

  Ποιμαντική περιοδεία του Αρχιεπισκόπου στη βόρειο Ελλάδα Συνάξεις της Τεσσαρακοστής σε Μακεδονία-Θεσσαλία-Θράκη   Το Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει το 44% της ελληνικής επικράτειας και καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι για τον Επίσκοπο και τους […]

Η Καθολική Εκκλησία δίπλα στους πρόσφυγες της Ειδομένης. Αποστολές βοήθειας από την Κάριτας Ελλάς και την Κάριτας Θεσσαλονίκης

  Η καθολική Εκκλησία αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη της και την αλληλεγγύη της προς τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν καθημερινά στα σύνορα της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (F.Y.R.O.M). Οι ρυθμοί […]