10 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η Πανήγυρη του Αγίου Πίου στη Μεσογγή

Μεγάλος αριθμός πιστών, όπως έχουμε πια συνηθίσει να βλέπουμε, συγκεντρώθηκαν στην Εκκλησία της Μεσογγής, την αφιερωμένη στον Άγιο Πίο για να τον γιορτάσουν και να προσευχηθούν με πίστη.

  Στους συγκεντρωμένους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια του κηρύγματος αναφέρθηκε στο Έκτακτο Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας, το οποίο θα αρχίσει επίσημα στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε συγκεκριμένα πως ο Άγιος πατέρας Πίος ήταν ένα σημείο της ευσπλαχνίας του Θεού, την οποία έζησε και μετάδωσε κυρίως μέσω του μυστηρίου της Μετανοίας. Η πίστη του ήταν μια φλόγα τόσο δυνατή που φώτιζε και ζέσταινε τη ζωή των ανθρώπων που τον πλησίαζαν κάνοντας τους να νιώσουν αυτή την ευσπλαχνία του Θεού. Ο Άγιος πατέρας Πίος, είπε ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως έχουμε ανάγκη να συμφιλιωθούμε με το Θεό και τους αδελφούς μας. Αναφέρθηκε επίσης στα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος συνεχώς και ακούραστα φέρνει το θέμα της θεϊκής ευσπλαχνίας στις ομιλίες του και τις προτροπές του. Είναι μια ευκαιρία, είπε ο Αρχιεπίσκοπος να ανακαλύψουμε κι εμείς αυτό το Ευσπλαχνικό Πρόσωπο του Θεού της Αγάπης και να βιώσουμε μαζί με τους αδελφούς μας και όλη την Εκκλησία αυτή την ευσπλαχνία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Στο τέλος της αρχιερατικής Θείας  Λειτουργίας, στους χώρους του Ποιμαντικού Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μεσογγής, μέλη του Συνδέσμου Καθολικών, έπειτα από προτροπή του Αρχιεπισκόπου και των Εφημερίων, μίλησαν στους συγκεντρωμένους πιστούς για την ανάγκη επανασυγκρότησης του Συνδέσμου Καθολικών και της λειτουργίας του προς όφελος όλων.

Ένα εύγευστο κέρασμα που ετοίμασαν ως ευχαριστία και με αγάπη τα μέλη της Κάριτας έκλεισε την όμορφη γιορτή μας και ευχηθήκαμε να μας δώσει ο Άγιος Πίος τη χάρη να ξαναβρεθούμε σύντομα . 

23 Σεπτεμβρίου 2015

π. Μάριος Ρήγος

 
Προηγούμενο Άρθρο

CCEE-Προσφυγικό Τείχη; Όχι σε μια πολιτισμένη Ευρώπη

Επόμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

You might be interested in …

corf_31may_1

Η Ουράνια Μητέρα μας, υπόδειγμα πίστης μας οδηγεί προς το “Έτος της Πίστης”

Ακόμη μια παρηγοριά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, μας χάρισε σήμερα η Θεοτόκος Μαρία, η αγαπημένη μας Ουράνια Μητέρα. Ολόκληρο το μήνα Μάιο και στις δύο ενορίες μας πορευτήκαμε με συνοδό την Παναγία, τόσο στις […]

25η επέτειος από την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεωργίου Αλτουβά

“Την ώρα που κάθισε μαζί τους για φαγητό,πήρε το ψωμί, το ευλόγησε και, αφού το έκοψε σε κομμάτια, τους έδωσε.Τότε ανοίχτηκαν τα μάτια τους και κατάλαβαν ποιος είναι”.(Λκ. 24,30-31) Με μία πανηγυρική τελετή στον Καθολικό […]