19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κοπή της πίτας του Συλλόγου φίλων του Κέντρου Υγείας Τήνου

tin12_04

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας «Νικόλαος Κόγκος», σε καταστήματα στην παραλία της Χώρας Τήνου. Τα κάλαντα τραγούδησαν ομάδα μαθητριών και μαθητών με την καθοδήγηση του μουσικού κ. Χατζήρη Αλέκου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κ. Βιδάλης ανέγνωσε τον πλούσιο απολογισμό του Συλλόγου, μια γενναία βοήθεια για την Υγεία στην Τήνο. Χαιρετισμό απεύθυναν, ο Μητροπολίτης Σύρου Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄ και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου π. Νικόλαος, αναφερόμενοι στο έργο του Συλλόγου, το οποίο θα έπρεπε να παρέχεται από το κεντρικό Κράτος, και δήλωσαν την συμπαράταξή τους και την υποστήριξή τους στο έργο του Συλλόγου «Νικόλαος Κόγκος». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς, αναγνωρίζοντας τη δράση και την προσφορά του εν λόγω Συλλόγου στο θέμα της Υγείας στην Τήνο. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή Τηνιακοί από τη Χώρα και χωριά της Τήνου κεράστηκαν βασιλόπιτα και καφέ. Ακόμη έλαβαν δώρο ένα ρόδι για καλή χρονιά από το ΔΣ του Συλλόγου.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος είπε στο χαιρετισμό  του:

 tin12_04

Σεβασμιότατε Αδελφέ,

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του ΔΣ και αγαπητά μέλη του Συλλόγου στήριξης του Κέντρου Υγείας Τήνου, «Νίκος Κόγκος», ευλογημένη και ευτυχισμένη η νέα χρονιά.

Μας καλέσατε σήμερα εδώ για να κόψουμε την Βασιλόπιττα, και να  την μοιραστούμε μεταξύ μας. Η εκδήλωση αυτή είναι και συμβολική. Εσείς, ως σύλλογος  προσφοράς  και φιλανθρωπίας, καθημερινά κόβετε την πίττα της αγάπης και της ανθρωπιάς και τη μοιράζετε μέσω της κατ’ οίκον νοσηλείας και του Κέντρου Υγείας σε όλους τους ανθρώπους αυτού του νησιού  χωρίς διάκριση, επιδιώκοντας τη συνεργασία και με τους άλλους όμορους θεσμούς αγάπης, όπως είναι οι θεσμοί της Εκκλησίας και οι κοινωνικοί θεσμοί της πολιτείας.

        Γνωρίζετε καλά πως η ενότητα δημιουργεί δύναμη και αποτελεσματικότητα, χαίρομαι που εσείς ήδη το συνειδητοποιήσατε και πρόσφατα το αποδείξατε.

Κάνω έκκληση να στραφούμε στον εθελοντισμό, ιδιαίτερα κατ’ αυτήν τη νέα χρονιά, που του ανήκει.

Στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, η δέσμευση στον εθελοντισμό είναι αιτία αισιοδοξίας και ελπίδας. Αποδεικνύει ότι, παρ’ όλο που δεν υπάρχει χρήμα, υπάρχει καλοσύνη και αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Βέβαια με την προσφορά εθελοντικής εργασίας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες, αλλά μην απογοητευόμαστε. Το λίγο που μπορούμε να προσφέρουμε, ας το δούμε  σαν σπόρο που θα φυτρώσει, θα αναπτυχθεί και θα αποδώσει καρπό. Αυτό θα είναι  η χριστιανική μαρτυρία που ταπεινά και πειστικά θα μπορέσουμε να προσφέρουμε όλοι μαζί στην Τηνιακή κοινωνία.

        Ας αυξήσουμε λοιπόν τις προσπάθειες συνεργασίας μας και ας είμαστε  εν επιφυλακή, μακριά από κάθε σκοπιμότητα, να προσφέρουμε το λίγο ή το περισσότερο που διαθέτουμε, ώστε καμία και κανένας  κάτοικος αυτού του νησιού να μη στερηθεί τα απαραίτητα της αξιοπρεπούς ανθρώπινης ζωής.

        Μπράβο σας γι’ αυτό  που είστε, μπράβο σας γι’ αυτό που κάνετε, συνεχίστε με τη βοήθεια του Θεού. Θα είμαστε έμπρακτα κοντά σας για να είστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στο θαυμάσιο έργο σας προς στο Κέντρο Υγείας Τήνου, δηλαδή σε όλους τους ανθρώπους αυτού του νησιού αλλά και σε κάθε επισκέπτη μας.

Σεβασμιότατε, πολύχρονοι να είναι οι ιερείς σας που σήμερα έχουν την ονομαστική τους εορτή και καλή χρονιά σε Σας, σε όλες και σε όλους.

 

 ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΝΟΥ

        Το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της  Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Τήνου. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο ΑΙΟΛΟΣ και παρέστησαν εκπρόσωποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπός μας και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντιράς.

        Ο Σεβασμιότατος στο χαιρετισμό  του προς το Σύλλογο Γυναικών είπε:

Αγαπητές Κυρίες,

Συγχαίρω την Πρόεδρο και τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Γυναικών Τήνου για την  επανεκλογή τους ή την εκλογή τους, και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο πολύμορφο έργο  τους.

Παρακολουθώ  το έργο σας και διαπιστώνω τις συνεχείς προσπάθειές σας να συμβάλετε με όλες τις δυνάμεις σας στην  πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού μας. Η ευαισθησία που διακρίνει κάθε γυναίκα και η υπερευαισθησία που διακρίνει το Σύλλογό σας, σας κάνει να αναζητείτε τρόπους για μια συνεχή και διακριτική ενεργό παρουσία στη ζωή του τόπου μας και στην επίλυση  των προβλημάτων που αντιμετωπίζει  η Τηνιακή κοινωνία. Σας ευχαριστούμε.

        Συνεχίστε να συνεργάζεστε  με όλους του φορείς του τόπου μας, τόσο της Εκκλησίας όσο και  της Πολιτείας. Η ενότητα δημιουργεί δύναμη και αποτελεσματικότητα.

Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και το γνωρίζετε καλά, οφείλει λοιπόν η κάθε μια και ο κάθε ένας μας, από τη θέση που έχει μέσα στην Εκκλησία ή την Κοινωνία, να συμβάλει με τα χαρίσματά του και τις δυνατότητές του  στην πρόοδο και την ευημερία της  μικρής  κοινωνίας  του νησιού μας. Δεν έχουμε ανάγκη μόνο  τα υλικά αγαθά έχουμε  ανάγκη και από την ανθρώπινη ευαισθησία και πιστεύω πως εσείς είστε οι πιο κατάλληλες για να την εξασφαλίσετε μέσα από τους ευγενείς  σκοπούς του Συλλόγου σας.

Η Παναγία την οποία τόσο ευλαβείται ο χριστιανικός και ειδικά ο Τηνιακός λαός, ας είναι οδηγός σας και συνοδός σας σε κάθε δραστηριότητά σας και να έχετε πάντα κατά νου πως η Παναγία, που έφερε στον κόσμο το Σωτήρα των ψυχών μας Χριστό, ήταν ανθρώπινη και ευαίσθητη και στις υλικές ανάγκες του συνανθρώπου της.  Αμέσως μετά τον θεϊκό ευαγγελισμό της έτρεξε να βοηθήσει την εξαδέλφη της Ελισάβετ στην ορεινή περιοχή που κατοικούσε, στο Γάμο της Κανά φρόντισε να μη στερηθούν οι νεόνυμφοι και οι καλεσμένοι τους από το κρασί που συμβολίζει τη χαρά  και, όταν πέρασε η λόγχη την πονεμένη καρδιά της,  στο δρόμο προς το Γολγοθά, έμεινε πιστή και δυνατή αναμένοντας την Ανάσταση του Υιού της.

Αγαπητές μου, σας προτείνω να μιμηθείτε την Παναγία, και τότε σίγουρα  η χρονιά θα είναι ευλογημένη και ευτυχισμένη!

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστούγεννα της Κοινότητας των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ουκρανών

Επόμενο Άρθρο

Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας Θεσσαλονίκης, Απολογισμός 2011

You might be interested in …

Τήνος: Διπλό το τελευταίο αντίο.

ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ Ένα προφητικό και ένα πραγματικό   Χθες τις απογευματινές ώρες τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία για την κεκοιμημένη αδελφή μας μοναχή Θηρεσία Φόνσου στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου.   Η Τήνος […]

– Τήνος : Συνάντηση των Ιερέων της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας

Την τελευταία  ημέρα του χρόνου 2010, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, οι ιερείς της Τήνου συνάχθησαν στον ενοριακό ναό του Αγίου Ιγνατίου και τέλεσαν την Ακολουθία της Αγίας Ώρας για να ευχαριστήσουν το Θεό για τις […]

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Ιωσήφ, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου [2024]

Αγαπητοί μου Αδελφοί, Χριστός Ανέστη! Ο Θεός της καλοσύνης νίκησε την κακία των ανθρώπων που σκορπούν πόνο. Ο Θεός της ζωής νίκησε τον θάνατο και προσφέρει τη νέα ζωή σε όποιον πιστεύει και ταυτίζει τη […]