27 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κυριακή των Βαΐων στη Χίο

chios_pasqua_1

chios_pasqua_1

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου  Αποστολικού Τοποτηρητή π. Νικολάου ξεκίνησαν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην τοπική Εκκλησία της Χίου.

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων τελέστηκε η ευλογία των Βαΐων στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια η πορεία προς το Ναό όπου και τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

chios_pasqua_2

Η παρουσία του συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέα Παλαμάρη και του Υποδιακόνου κ. Γεωργίου Παλαμάρη,  ο οποίος από τις 6 Απριλίου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο νησί της Χίου, έδωσε τη δυνατότητα όλα να τελεστούν με μεγαλύτερη ακόμη λαμπρότητα.

Η συμμετοχή των ενοριτών ήταν πολύ καλή, καθώς και η παρουσία αρκετών Φιλιππινέζων νεαρής ηλικίας αλλά και πολλών Αλβανών, επίσης νεαρών, που δημιούργησαν την όμορφη εικόνα μιας νεαρής Εκκλησίας, η οποία συνάζεται για να αρχίσει τη Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα. 

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος έδωσε το στίγμα των ημερών αυτών και επικέντρωσε την προσοχή της συναγμένης Εκκλησίας στο νόημα που έχει ο σταυρός στη ζωή των Χριστιανών. Δεν παρέλειψε να επισημάνει και στις 30 ενορίες της Εκκλησίας που ποιμαίνει και ευρίσκονται διάσπαρτες μέσα στα 8 νησιά του Αιγαίου, ότι η ενότητα της τοπικής Εκκλησίας φανερώνεται από την  προσπάθεια που έγινε και κατά την Κυριακή των Βαΐων αυτής τη χρονιάς, να τελεστεί η ευλογία των Βαΐων και η Θεία Λειτουργία σε όλες τις ενορίες.

Ο Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού της Χίου π. Πέτρος Σοκολόφσκυ αναχώρησε τις πρωινές ώρες της Κυριακής για το νησί της Μυτιλήνης όπου και τέλεσε την ευλογία των Βαΐων και τη Θεία Λειτουργία τις απογευματινές ώρες.

Κατά τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα βοηθήσει τον εφημέριο ο Υποδιάκονος Γιώργος Παλαμάρης ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στη Χίο.

Αργά το βράδυ και γύρω στα μεσάνυκτα ο Αρχιεπίσκοπος πήρε το πλοίο της γραμμής μαζί με τον πιστό  συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη για τον Πειραιά όπου τις πρωινές ώρες της επομένης θα έπαιρνε το άλλο πλοίο της γραμμής με προορισμό το νησί της Τήνου.

Προηγούμενο Άρθρο

Αποστολική επίσκεψη του Αγίου Πατέρα στο Μεξικό και την Κούβα

Επόμενο Άρθρο

Γραμματεία Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. Ανακοίνωση

You might be interested in …

Ποιμαντική επίσκεψη σε Χίο και Μυτιλήνη

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος επισκέφθηκε την Εκκλησία στη Χίο και στη Μυτιλήνη. Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 το πρωί, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο, αναχώρησε για Ραφήνα και από […]

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου σε Χίο και Μυτιλήνη

  Από τις 14 έως και τις 18 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Χίος-Λέσβος-Σάμος) π. Νικόλαος, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στα νησιά της Χίου και της Λέσβου. Συνοδευόταν από […]

samos_0609_03

Η Ενοριακή Κοινότητα της Σάμου

Την Κυριακή 1 Ιουλίου επισκέφθηκε την ενοριακή κοινότητα Σάμου ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη. Ήταν μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τη μικρή κοινότητα στη Σάμο, η οποία […]