20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Μήνυμα του επισκόπου Δημητρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΧΙΑ

ΑΧΑΡΝΩΝ 246 – 112 53 ΑΘΗΝΑ

 

Μήνυμα του επισκόπου Δημητρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στη Νέα Μάκρη Αττικής

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Προς 

τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

τη Διεύθυνση, το Διδακτικό Προσωπικό,

και τις μαθήτριες και τους μαθητές

του Παιδικού Σταθμού και των Εργαστηρίων

του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

 

Αγαπητοί μου,

 

Με τη χάρη του Θεού και τον καθιερωμένο Αγιασμό αρχίζει μία νέα σχολική χρονιά. Καθώς λοιπόν όλα πρέπει να ξεκινούν από τον Θεό και εις αυτόν ολοκληρώνονται, ζητώ από τον Κύριο να σας ευλογεί και να σας συνοδοιπορεί σε όλη τη διάρκεια της νέας αυτής σχολικής χρονιάς.

Η Διοίκηση και το Διδακτικό Προσωπικό του Ιδρύματος καλούνται, μέσα σε αντίξοες οικονομικές και άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμα η Πατρίδα μας, και κατά συνέπεια και το Ίδρυμα, να καταβάλουν και εφέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόοδο και ανάπτυξη του έργου του Ιδρύματος, αφοσιωμένοι στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό λειτούργημα που επιτελούν μέχρι σήμερα με τόση φροντίδα, ζήλο, θυσία και αγάπη στα Παιδιά του Ιδρύματος. Για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεργασία όλων των παραγόντων της σχολικής οικογένειας: Διεύθυνσης, Διδακτικού Προσωπικού και των γονέων των Παιδιών.

Στα Παιδιά εύχομαι μια χαρούμενη σχολική χρονιά και κάθε δυνατή επίδοση στη μάθηση, στους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς κάθε επιτυχία στο πολύτιμο και δύσκολο έργο τους, στους γονείς και κηδεμόνες των Παιδιών κάνω έκκληση και ευχή να στηρίξουν με κάθε μέσον τη λειτουργία του Ιδρύματος.

Με τη μεσιτεία της Μεγαλόχαρης Παμμακαρίστου Θεοτόκου, να έχετε την ευλογία του Θεού, που είναι η εγγύηση για μια καλή και καρποφόρα νέα σχολική χρονιά.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη

 

+ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αποστολικός Έξαρχος των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΧΙΑ

ΑΧΑΡΝΩΝ 246 – 112 53 ΑΘΗΝΑ

 

Μήνυμα του επισκόπου Δημητρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του Ουκρανικού Σχολείου «ΤΡΕΜΒΙΤΑ»

 

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Προς 

τη Διεύθυνση, το Διδακτικό Προσωπικό,

και τις μαθήτριες και τους μαθητές

του Ουκρανικού Σχολείου «ΤREMBITA»

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Αγαπητοί μου,

Με τη χάρη του Θεού αρχίζει μία νέα σχολική χρονιά. Καθώς λοιπόν όλα πρέπει να ξεκινούν από τον Θεό και εις αυτόν ολοκληρώνονται, ζητώ από τον Κύριο να σας ευλογεί και να σας συνοδοιπορεί σε όλη τη διάρκεια της νέας αυτής σχολικής χρονιάς.

Η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου σας καλούνται να καταβάλουν και εφέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόοδο και ανάπτυξη του Σχολείου, αφοσιωμένοι στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό λειτούργημα που επιτελούν μέχρι σήμερα με τόση φροντίδα, ζήλο, θυσία και αγάπη προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν σε αυτό, ώστε μαζί με την Ελληνική παιδεία που λαβαίνουν στα Ελληνικά Σχολεία, να διατηρήσουν την γλώσσα και την ιστορική πολιτιστική παράδοση και παρακαταθήκη της ευγενούς πατρίδας τους, της Ουκρανίας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων των παραγόντων της σχολικής οικογένειας: Διεύθυνσης, Διδακτικού Προσωπικού και των γονέων των Παιδιών. Εκτός αυτού το Σχολείο σας συμβάλει και στην καλλιέργεια της φιλίας των δυο ευγενών λαών, Ελλάδος και Ουκρανίας.

Στα Παιδιά εύχομαι μια χαρούμενη σχολική χρονιά και κάθε δυνατή επίδοση στη μάθηση, στους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς κάθε επιτυχία στο πολύτιμο και δύσκολο έργο τους, στους γονείς των Παιδιών κάνω έκκληση και ευχή να στηρίξουν με κάθε μέσον τη λειτουργία του Σχολείου.

Επικαλούμαι την ευλογία του Θεού, που είναι η εγγύηση για μια καλή και καρποφόρα νέα σχολική χρονιά.

 

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη

 

+ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΛΑΧΑΣ

Αποστολικός Έξαρχος των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Επιστολή Επισκόπου για τους Επιτυχόντες των Εξετάσεων

Επόμενο Άρθρο

Επέτειος 50 χρόνων μοναχικού βίου

You might be interested in …

christou_oukr

Χριστούγεννα της Κοινότητας των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ουκρανών

Οι Ελληνόρρυθμοι Καθολικοί Ουκρανοί εορτάζουν τα Χριστούγεννα κατά το παλαιό Ημερολόγιο, στις 7 Ιανουαρίου. Έτσι και εφέτος η Κοινότητα των Ουκρανών Καθολικών εόρτασε τα Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας, στην οποία υπάγονται […]

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Εμμανουήλ, Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018   «Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν προαιώνιον Λόγον, ἐν Σπηλαίῳ ἔρχεται, ἀποτεκεῖν ἀποῤῥήτως· Χόρευε ἡ οἰκουμένη ἀκουτισθεῖσα, δόξασον μετὰ Ἀγγέλων καὶ τῶν Ποιμένων· βουληθέντα ἐποφθῆναι, παιδίον νέον, τὸν πρὸ αἰώνων Θεόν.»

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Δημητρίου, Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013   ΕΟΡΤΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΡΑΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΞΑΡΧΙΑΣ Αγαπητοί μου αδελφοί,