20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Μήνυμα του σεβ. Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

Τήνος 8/3/2015

 

 

ΜΗΝΥΜΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Αγαπητές μου,

Εσείς οι γυναίκες, χάρη στην κλήση σας και την αποστολή σας, έχετε στα χέρια σας τις ηθικές τύχες της ανθρωπότητας, όχι μόνο επειδή είστε το ιερό, όπου αναπτύσσεται το μυστήριο της ζωής, αλλά και διότι ζώντας δίπλα στον άνδρα, ως σύζυγοι και μητέρες, κρατάτε στα χέρια σας τις καρδιές τους και επομένως την εξουσία και τη δύναμη να τις προσανατολίζετε και να τις κατευθύνετε.

Δεν υστερείτε ούτε στο καθήκον των προνομιούχων και αναντικατάστατων παιδαγωγών. Μένετε κοντά στα παιδιά σας, όπως μόνο μια μητέρα μπορεί να σταθεί. Τα κατανοείτε, τα καθοδηγείτε και τα διορθώνετε με εκείνη την τρυφερότητα και ευαισθησία που μόνο μια μητρική καρδιά διαθέτει.

Συνοδεύετε τα παιδιά σας και στη θρησκευτική πορεία. Με τη δική σας μαρτυρία πίστης τους μεταδίδετε τη χαρά που νιώθετε όταν βιώνετε την προσωπική σας πίστη.

Θέλω να ευχαριστήσω αυτή την ημέρα όλες τις γυναίκες που είναι ενεργά μέλη της τοπικής μας εκκλησιαστικής κοινότητας, τις αφιερωμένες στον Κύριο Μοναχές, τις σεβαστές πρεσβυτέρες των ιερέων της αδελφής μας Ορθόδοξης Εκκλησίας, τις κατηχήτριες, τις ασκούμενες σε έργα αγάπης, όσες συμπαρίστανται στους ασθενείς και ιδιαίτερα τις ανήμπορες και με ειδικές ανάγκες γυναίκες για το όμορφο παράδειγμα δύναμης και πίστης που μας δίνουν.

Ευχαριστώ επίσης όλες τις γυναίκες που μέσα στους τομείς της κοινωνίας, στο σχολείο, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, στους οίκους ευγηρίας, στην πολιτική και στην πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας, έχουν ενεργό ρόλο και με τη διαφάνεια ψυχής και γενναιοδωρίας προσφέρουν αναντικατάστατη προσφορά αγάπης.

Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί, με τις ικεσίες της Παναγίας της νέας και της κατ’ εξοχήν γυναίκας, Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

 

Με αγάπη Χριστού

+Νικόλαος

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα του σεβ. Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου για την Ημέρα Κάριτας

Επόμενο Άρθρο

Πάπας Φραγκίσκος: Προς τους νεοκατηχούμενους: «Οι περιφέρειες χρειάζονται την αγάπη του Θεού»

You might be interested in …

Τήνος: Διπλή γιορτή στο Μοναστήρι

Το απόγευμα, Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Ουρσουλινών μοναχών στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου, τελέστηκε μια διπλή γιορτή: Η επέτειος της ίδρυσης του μοναχικού τάγματος των Ουρσουλινών Μοναχών και η […]

sev_tin

Πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου Νικολάου

ΠΑΣΧΑΛΙNΟ ΜΗΝΥΜΑ Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της  Εκκλησίας μας   Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, Η Εκκλησία του Χριστού πλησιάζει προς την εορτή του Πάσχα. Το τριήμερο που προηγείται  θα ζήσουμε το αποκορύφωμα της αγάπης […]

Νάξος και Πάρος

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος επισκέφθηκε τα νησιά της Νάξου και της Πάρου. Την Κυριακή 13 Μαρτίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάστρο της Νάξου και συλλειτούργησε μαζί του […]