20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Μια πιο μοναδική από σπάνια χειρονομία

Ο Δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, που αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κορωναϊού ή του COVID19, αφιέρωσε τη γνωστή ιταλική πόλη στην Αμίαντη Καρδία της Παναγίας.

«Σήμερα το πρωί ανέθεσα τον εαυτό μου, την πόλη της Βενετίας και ολόκληρη την Ιταλία στην Παναγία της Υγείας (Santa Maria della Salute).

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τις κοινότητές μας πρέπει να έχουμε πίστη: από κοινού, όλοι ενωμένοι, θα επιστρέψουμε πιο ισχυροί από πριν».

Ο Δήμαρχος έγινε δεκτός, την περασμένη Παρασκευή, από τον  Υπεύθυνο ιερέα  της Βασιλικής της Υγείας στη Βενετία. Μπροστά στη γνωστή και ιστορική σεβάσμια εικόνα της Παναγίας της Υγείας, ο Δήμαρχος προσευχήθηκε, απευθύνοντάς της την  προσευχή που συνέθεσε ο Πατριάρχης της Βενετίας, Καρδινάλιος Francesco Moraglia.

Με πάνω από 1.250 θανάτους από αυτό το Σάββατο, η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από κορωναϊό, εκτός της Κίνας. Οι εκτιμήσεις μιλούν για 21.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

 

Η προσευχή του Δημάρχου προς την  Παναγία:

 

Παναγία της Υγείας, πανίσχυρη παρθένα, πολυαγαπημένη  μητέρα,

ως παιδιά σου, επιστρέφουμε σε Σένα.

Στρεφόμαστε προς Εσένα και εμπιστευόμαστε στη μητρική σου  προστασία.

Ενθυμούμαστε ότι ποτέ δε στέρησες τη χάρη σου σε όποιον με πίστη, αγάπη και συντριμμένη καρδιά στράφηκε σε Εσένα και Σε επικαλέστηκε, ως Μητέρα του.

Βοήθησέ μας ακόμα μια φορά.

Φανέρωσέ μας την παντοδύναμη απλότητά Σου,

ικετεύοντας τον Υιό Σου Ιησού και Πανάγιο Λυτρωτή μας: 

Να δώσει υγεία, σωτηρία και ειρήνη  σ’ όλο το λαό σου.

Παναγία της Υγείας,

αφιερώνουμε στην Αμίαντη Καρδία σου

την Πόλη της Βενετίας και όλη την περιοχή μας

Αμήν.

kantam.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Νάξος-Τήνος κτλ – Οδηγίες για τη Λειτουργία των Ναών και την τέλεση Μυστηρίων και τελετών

Επόμενο Άρθρο

Πρώτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής: «Μόνο στο Θεό θα υπακούω!»

You might be interested in …

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το κοινό καλό στις κοινές μας θάλασσες»

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το κοινό καλό στις κοινές μας θάλασσες», διοργανώθηκε από τον οργανισμό για την Ολοκληρωμένη Ανθρωπινή Ανάπτυξη, την Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη Ευρώπης, την Επιτροπή Δικαιοσύνης Δανίας, το Αποστολάτο Μάρις και το […]

Ο Πάπας καλωσορίζει τους νέους στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Ο Θεός σας καλεί με το όνομά σας» (βίντεο)

Μια ζωντανή εικόνα χρωμάτων και ήχων υποδέχθηκε τον πάπα Φραγκίσκο και εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές στην τελετή υποδοχής για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2023. Ο εορταστικός χαρακτήρας της έναρξης ήταν ένας ύμνος πίστης και η ζωντανή […]