20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Νάξος : Αδελφές της Μητέρας Τερέζας

28/01/2011.  Μετά από πρόσκλησή μας έφθασαν στη Νάξο, Αδελφές της Μητέρας Τερέζας για να κατηχήσουν τις Καθολικές οικογένειες των Μεταναστών Αλβανών που ζουν στη Νάξο και στην Πάρο και είναι ενταγμένες στην τοπική  μας Εκκλησία.

        Την Παρασκευή το  μεσημέρι έφθασαν στη Νάξο επτά Αδελφές με επί κεφαλής την Αδελφή Επαρχιακή. Εγκαταστάθηκαν στη Μονή Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου, όπου και θα παραμείνουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τις υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος και έφθασε από την Τήνο για το σκοπό αυτό.

mother_tereza_01

Την επομένη ημέρα αναχώρησε επιστρέφοντας στην έδρα της η Αδελφή Επαρχιακή και δύο άλλες Αδελφές, ενώ παρέμειναν στη Νάξο τέσσερεις Μοναχές, οι οποίες και θα αναλάβουν την αποστολή της κατήχησης για τον καθορισμένο αυτό καιρό.

mother_tereza_02

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό μας στη Νάξο η Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησε και ο εφημέριος π. Μανώλης Ρεμούνδος. Ο Αρχιεπίσκοπος στην αρχή της Θείας Λειτουργίας υποδέχθηκε εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας τις Αδελφές και χαρακτήρισε δώρο του Θεού την παρουσία τους στην τοπική μας Εκκλησία.

        Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία οι Αδελφές έψαλαν πολύ όμορφα στα Ελληνικά και Αλβανικά,  είχαν μία πρώτη συνάντηση με τις οικογένειες των Αλβανών Καθολικών και καθόρισαν το πρόγραμμα των ημερών που θα γίνεται η κατήχηση τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά, στους έφηβους και στους νέους.

        Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναχωρούσαμε για Πάρο όπου θα ετελείτο η Θεία Λειτουργία και θα γινόταν η πρώτη συνάντηση και με τους Αλβανούς Καθολικούς της Πάρου. Όμως τα σχέδια του Θεού ήταν διαφορετικά. Ένα απαγορευτικό μάς καθήλωσε στη Νάξο χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ελευθερωθούμε από τα μποφόρ  για να περάσουμε στην Πάρο, όπου μας περίμενε ο εφημέριος π. Ριχάρδος.

        Έτσι οι Αδελφές είχαν την πρώτη τους εμπειρία για τον τρόπο και τις συνθήκες που ασκούμε την αποστολή μας μέσα στο Αιγαίο. Είδαν ότι κάποιες φορές άλλα προγραμματίζουμε και άλλα αναγκαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε. Η ποιμαντική μέσα στο Αιγαίο δεν είναι εύκολη ούτε και απλή. Παραμένει όμως η δική μας αποστολή και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας όχι αυτό που θέλουμε αλλά αυτό που μας επιτρέπεται.

        Τελικά την Τετάρτη καταφέραμε να περάσουμε στο νησί της Πάρου. Τελέσαμε στον Ενοριακό Ναό τη Θεία Λειτουργία  και στη συνέχεια είχαμε μία όμορφη και ζεστή συνάντηση στο μικρό σπίτι που έχουμε νοικιάσει στην Πάρο για να είναι η κατοικία των Αδελφών στη διάρκεια των κατηχήσεων.

Προηγούμενο Άρθρο

– Αθήνα : Επίσκεψη του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου στην Ελληνογαλλική Jeanne D’ Arc

Επόμενο Άρθρο

– Τήνος : Εορτή της Αγίας Άγγελας

You might be interested in …

tin_car_03

Κάριτας Τήνου

ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΝΟΥ Τήνος, 28 Φεβρουαρίου 2012 Η Κάριτας Τήνου θα ήθελε να ενημερώσει όλους όσους υποστηρίζουν διαχρονικά το έργο της συλλογής και διανομής ρουχισμού ότι, απαντώντας στην έκκληση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου […]

Η καθολική νεολαία της Ελλάδος στην Τήνο

   ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ Ειδική επιτροπή με την καθοδήγηση του ιεροδιακόνου Ιωάννη Σκλάβου, αναπληρωτή Εκκλησιαστικού Παραστάτη της Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος και Εκκλησιαστικού Παραστάτη της Καθολικής Νεολαίας Τήνου και την άψογη συνεργασία με […]