20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νάξος και Πάρος

naxos_paros_01

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος επισκέφθηκε τα νησιά της Νάξου και της Πάρου.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάστρο της Νάξου και συλλειτούργησε μαζί του ο εφημέριος π. Μανώλης Ρεμούνδος. Ο ναός ήταν γεμάτος από κατηχούμενους μετανάστες, οι οποίοι με τη βοήθεια τεσσάρων Αδελφών της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας αναζητούν μία μεγαλύτερη εμβάθυνση της πίστεώς τους. Επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τη διδασκαλία του Χριστού με τη βοήθεια της Εκκλησίας η οποία χρησιμοποιεί τέσσερεις Μοναχές. Δυστυχώς, πριν από το Πάσχα θα επιστρέψουν στις Μοναχικές τους κοινότητες στην Αλβανία, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το έργο το οποίο επιτελούν είναι σημαντικό και η αγάπη τους για το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας είναι εξ ίσου μεγάλο όση και η αγάπη τους για την εξυπηρέτηση των πιο φτωχών από τους φτωχούς.

naxos_paros_02

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τις Μοναχές και τους κατηχούμενους και, όπως ο ίδιος μας δήλωσε, ήταν από τις καλύτερες στιγμές της επισκοπικής διακονίας του.

Τις απογευματινές ώρες αναχώρησε μαζί με τις Αδελφές για το νησί της Πάρου και εκεί, στον ενοριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παροικία της Πάρου, τελέστηκε και πάλι η Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών, πράγμα πρωτόγνωρο για την περίοδο του χειμώνα. Την ίδια στιγμή ο εφημέριος της Πάρου π. Ριχάρδος, τελούσε τη Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νάουσα της Πάρου με τη συμμετοχή ενός άλλου μεγάλου αριθμού μεταναστών.

        Στη Νάξο 9 παιδιά ετοιμάζονται να λάβουν για πρώτη φορά την Αγία κοινωνία και 13 το Μυστήριο του Χρίσματος. Η εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας των δύο αυτών νησιών τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει.

        Κρίμα που η Εκκλησία της Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου στερείται από Μοναχές και Μοναχούς που με το δικό τους τρόπο και τη δική τους αποστολή θα μπορούσαν να δίνουν μαρτυρία της αφιερωμένης στο Θεό ζωής. Σήμερα δυστυχώς υπάρχουν μόνιμοι μόνο ένας μοναχός και μία μοναχή, ήρωες και οι δύο.

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης του εκκλησιαστικού συγκροτήματος του καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο

Επόμενο Άρθρο

Αποστολικό Κέντρο Πίστη και Πολιτισμός Νάξου

You might be interested in …

Ένας νέος Τήνιος Ιερέας

Η Εκκλησία της Τήνου έζησε την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 στιγμές μοναδικές μέσα σε χαρά και ελπίδα. Χαρά για την ιερατική χειροτονία του π. Γεωργίου Παλαμάρη και ελπίδα να βρεθεί και κάποιος άλλος νέος από […]

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωσήφ, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Τήνος 20/12/2023 Μήνυμα Χριστουγέννων 2023 Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, Τα Χριστούγεννα γεμίζουν χαρά τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Γεμίζουν ευγνωμοσύνη τις καρδιές των πιστών και κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως συνειδητοποιώντας την αγάπη του Θεού […]