8 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Νάξος : Ξενάγηση στο εργοτάξιο της μονής των Ουρσουλινών

Οι εργασίες για την ανακαίνιση του παλαιού Μοναστηριού των Ουρσουλινών Μοναχών στη Νάξο συνεχίζονται, παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, λόγω τη παλαιότητας του κτηρίου και των πολλών προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι καιρικές συνθήκες, και το γεγονός ότι για αρκετά χρόνια παρέμεινε ασυντήρητο.

naxow_xenagiasi_02

Οι ικανότητες του Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμου Μηχανικού κ. Καστορίνη Ματθαίου και του αναδόχου του έργου Πολιτικού Μηχανικού κ. Νικολάου Σεχρεμέλη αλλά και η άψογη συνεργασία μαζί μας, βοηθά ώστε να ξεπερνιούνται τα όποια προβλήματα και να δίνονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του κτηρίου.

naxow_xenagiasi_01

Το απόγευμα της Τρίτης  1 Φεβρουαρίου δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να επισκεφθούν το εργοτάξιο και να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια αυτό που συμβαίνει σήμερα σε ένα κτήριο δύο χιλιάδων τετραγωνικών  με τεράστια ιστορική αξία.

Οι εργασίες γίνονται με απόλυτο σεβασμό στις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού.  Η ευαισθησία  τόσο του κ. Καστορίνη, όσο και του Νίκου Σεχρεμέλη δείχνουν ότι, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι ένα κόσμημα  για την πόλη μας  και για τις επόμενες γενιές των Ναξίων.

        Η ιδέα του μεγάλου αυτού έργου (2.200 τ.μ.) και κυρίως η λειτουργία μεγάλου ασανσέρ που θα ανεβάζει τον κόσμο από την Αγία Παρασκευή στην είσοδο του Μουσείου στο Κάστρο, είναι έμπνευση  του Αρχιεπισκόπου μας  κ. Νικολάου, ο οποίος με μοναδικό ζήλο, προσωπική εργασία και πολύ αγάπη για το νησί μας, συνεπικουρούμενος και από τον γνωστό σε όλους μας π. Μανώλη Ρεμούνδο, προχωρούν σε ένα πραγματικά τιτάνιο έργο.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός όλων των φάσεων του έργου είναι ύψους 2 εκ. ευρώ και γίνεται από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, της οποίας η έδρα είναι στη Νάξο. Ενίσχυση  για το κοινωνικό, αναπτυξιακό και ιστορικό αυτό έργο  έχει ζητηθεί  από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι όμως  μέχρι σήμερα  δεν έχουν  ανταποκριθεί. Εκτός των άλλων, η επισκευή αυτή έφερε στο φως νέα δεδομένα, ως  προς τα αρχαία τείχη της Νάξου, τα Βυζαντινά τείχη και τα χρόνια των Ενετών. Πύργοι  και αμυντικές θέσεις περιέβαλαν  το κάστρο  ανά πενήντα μέτρα. Αυτά και άλλα  θα γίνουν γνωστά από τον αρχιτέκτονα κ. Καστορίνη και θα αποτελέσουν  μαζί με το έργο  ένα πραγματικό πλούτο  για το νησί μας και όχι μόνο. Θα ήταν κρίμα ένα τέτοιο έργο να σταματήσει ή να καθυστερήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων. Οι τοπικές αρχές, οι φορείς, οι πολιτικοί της Νάξου, αλλά και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει να δείξουν στην πράξη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους.

        Θ.Κ

Προηγούμενο Άρθρο

– Νάξος : Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

Επόμενο Άρθρο

– Σύνοψη της Κοινωνικής Διδασκαλίας, Παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

You might be interested in …

Αγίου Βλασίου στη Νάξο

Στις 10 το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νάξο τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Βλασίου, επισκόπου και μάρτυρα.

Νάξος: Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός στη Νάξο

Το Σάββατο  2 Φεβρουαρίου 2018, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, πανηγύρισε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα  ο Μητροπολιτικός μας Ναός στη Νάξο. Με την παρουσία πολλών ενοριτών και φιλέορτων στις 6,30 το απόγευμα έγινε η ευλογία […]

tin_pasxalin_1

Το Πασχαλινό τριήμερο στην Τήνο

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ         Τη Μεγάλη  Πέμπτη σε όλους σχεδόν τους ενοριακούς μας Ναούς τελέστηκε  η  Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου. Ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την Ακολουθία του Μυστικού  Δείπνου νωρίς το βράδυ στην ενορία του Κέχρου  […]