17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέα μέλη στους οργανισμούς της Ρωμαϊκής Κουρίας

Από την Αγία Έδρα ανακοινώθηκε ότι ο πάπας Φραγκίσκος έχει συμπεριέλαβε μεταξύ των μελών των οργανισμών της Ρωμαϊκής Κουρίας τους ακόλουθους ιεράρχες που ονομάσθηκαν καρδινάλιοι στο πρόσφατο κονσιστόριο της 14ης Φεβρουαρίου 2015:

1) Στο Συμβούλιο  καρδιναλίων και επισκόπων του τμήματος για τις σχέσεις με τα κράτη της Αρχιγραμματείας της Αγίας Έδρας, τον καρδιναλίο Dominique Mamberti, Πρεφέτου του ανώτατου Δικαστηρίου της Αποστολικής Επισφραγίσεως.

2) Στη Σύνοδο για τη Διδασκαλία της Πίστεως, τον Καρδινάλιο Ricardo Blazquez Perez,  Αρχιεπίσκοπος της Βαγιαδολίδ (Ισπανία).

3) Στη Σύνοδο για τις Ανατολικές Εκκλησίες, τους καρδιναλίους: Berhaneyesus Demerew Souraphiel, Αρχιεπίσκοπο της Αντίς Αμπέμπα (Αιθιοπία) και Edoardo Menichelli, Αρχιεπίσκοπο της Ανκόνα-Όσιμο (Ιταλία).

4) Στη Σύνοδο για τη Θεία Λατρεία και την τάξη των Μυστηρίων, τον καρδινάλιο Dominique Mamberti, Πρεφέτου του ανώτατου Δικαστηρίου της Αποστολικής Επισφραγίσεως.

5) Στη Σύνοδο για την ανακήρυξη των Αγίων, τον καρδινάλιος Dominique Mamberti, Πρεφέτου του ανώτατου Δικαστηρίου της Αποστολικής Επισφραγίσεως.

6) Στη Σύνοδο για την Ευαγγελισμό των Λαών, τους καρδιναλίους: John Atcherley Dew, Αρχιεπίσκοπο του Ουέλινγκτον (Νέα Ζηλανδία), Pierre Nguyen Van Νον, Αρχιεπίσκοπο του Ανόι (Βιετνάμ), Francis Xavier Kriengsak Kovithavanij, Αρχιεπίσκοπος της Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), Arlindo Gomes Furtado, επίσκοπος του Santiago de Cabo Verde (Πράσινο Ακρωτήριο), Soane Patita Paini Mafi, Επίσκοπο Τόνγκα (Τόνγκα).

7) Στη Σύνοδο για τον κλήρο, τους καρδιναλίους: Manuel José Macario do Nascimento Clemente, Πατριάρχη της Λισαβόνας (Πορτογαλία), Alberto Suarez Inda, Αρχιεπίσκοπο της Μορέλια (Μεξικό).

8) Στη Σύνοδο για τα Μοναχικά καθιδρύματα και τις αδελφότητες αποστολικής ζωής, τους καρδιναλίους: Charles Maung Bo, Αρχιεπίσκοπο της Γιανγκόν (Μιανμάρ),  Daniel Fernando Sturla Berhouet, Αρχιεπίσκοπο του Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη).

9) Στη Σύνοδο για την Καθολική Παιδεία, τον καρδινάλιο José Luis Lacunza Maestrojuan, Επίσκοπο του David (Παναμάς).

10) Στο Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, τον John Atcherley Dew, Αρχιεπίσκοπο του Ουέλινγκτον (Νέα Ζηλανδία).

11) Στο Ποντιφικό Συμβούλιο για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, τους καρδιναλίους : Pierre Nguyen Van Νον, Αρχιεπίσκοπος του Ανόι (Βιετνάμ) και Alberto Suarez Inda, Αρχιεπίσκοπο της Μορέλια (Μεξικό).

12) Στο Ποντιφικό στο Συμβούλιο «Καρδία Μία»(«Cor Unum»), τους καρδιναλίους: Francesco Montenegro,  Αρχιεπίσκοπο του Agrigento (Ιταλία),  Arlindo Gomes Furtado, επίσκοπο του Santiago de Cabo Verde (Πράσινο Ακρωτήριο) και  Soane Patita Paini Mafi, Επίσκοπο Τόνγκα (Τόνγκα).

13) Στο Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ποιμαντική των μεταναστών και των μετακινούμενων τους καρδιναλίους: Berhaneyesus Demerew Souraphiel, Αρχιεπίσκοπο της Αντίς Αμπέμπα (Αιθιοπία),  Francesco Montenegro,  Αρχιεπίσκοπος του Agrigento (Ιταλία).

14) Στο Ποντιφικό Συμβούλιο για τους λειτουργούς υγείας, τον Καρδινάλιο Edoardo Menichelli, Αρχιεπίσκοπος της Ανκόνα-Όσιμο (Ιταλία).

15) Στο Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό, τους καρδιναλίους: Charles Maung Bo, Αρχιεπίσκοπο της Γιανγκόν (Μιανμάρ), Ricardo Blazquez Perez, ο Αρχιεπίσκοπο της Βαγιαδολίδ (Ισπανία) και José Luis Lacunza Maestrojuan, Επίσκοπο του David (Παναμάς).

16) Στο Ποντιφικό Συμβούλιο για τις Κοινωνικές Επικοινωνίες, τους καρδινάλιους: Manuel José Macario do Nascimento Clemente, πατριάρχη της Λισαβόνας (Πορτογαλία), Francis Xavier Kriengsak Kovithavanij, Αρχιεπίσκοπο της Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη).

17) Στο Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση του νέου Ευαγγελισμού, τον Καρδινάλιο Daniel Fernando Sturla Berhouet, Αρχιεπίσκοπος του Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη).

13-04-15 ραδιόφωνο του Βατικανού

Προηγούμενο Άρθρο

Πάπας Φραγκίσκος: Παγκόσμια Ημέρα των Κλήσεων, «Έξοδος, μια θεμελιώδης εμπειρία κλήσης».

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση της Καθολικής Νεολαίας της Γερμανίας

You might be interested in …

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Να έχετε το θάρρος να είστε ευτυχισμένοι»

Ο πάπας Φραγκίσκος  λέει στους νέους να «έχουν το θάρρος να είναι ευτυχισμένοι» στο μήνυμά του για την 30ή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Είναι η τελευταία Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας  σε επίπεδο εκκλησιαστικών επαρχιών πριν από την Παγκόσμια […]

Ο Πάπας προς τους νέους: Η αγάπη είναι η ταυτότητα του χριστιανού

Στην καρδιά του μηνύματος του πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 24 Απριλίου ήταν απλώς μια λέξη, η λέξη αγάπη. Είπε ο Πάπας στους χιλιάδες νέους 13 έως 16 ετών που […]