29 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέος Προϊστάμενος των Καπουτσίνων στην Ελλάδα

Με λίγη καθυστέρηση κάνουμε γνωστά νέα από τους αδελφούς Καπουτσίνους στην Ελλάδα.

Προ ημερών οι Καπουτσίνοι από όλοι την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι στους Αγίους Αναργύρους για τις ετήσιες πνευματικές ασκήσεις. Στις 27 Μαΐου, ο Επαρχιακός προϊστάμενος, Π. Roberto Tadiello, ανήγγειλε την εκλογή ως ηγούμενο των Καπουτσίνων στην Ελλάδα, τον Πατέρα Giulio Gramegna, εφημέριο στην Ενορία του Αγίου Φραγκίσκου. Αντικατάστησε τον Πατέρα Λουκά Romani.

Από τώρα, λοιπόν, για οποιαδήποτε υπόθεση που αφορά το Τάγμα των Καπουκίνων, θα επικοινωνείτε με τον Πατέρα Giulio.

Οι δύο σύμβουλοί του είναι: 1ος ο Αδελφός Νικόλαος Ρούσσος από ο μοναστήρι των Χανίων Κρήτης και ο 2ος ο Πατέρας Gabriele Righetto από την κοινότητα των Αγίων Αναργύρων.

Ένας νέος Καπουτσίνος ήλθε να ενισχύσει την κοινότητα, ο Πατέρας Lorenzo Scontrino. Έχει ευκολία στις γλώσσες και θα μάθει γρήγορα τα ελληνικά, ήδη μιλά άπταιστα τα αγγλικά. Προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να ενωθούν με την κοινότητα των Καπουκίνων στην Ελλάδα άλλοι δύο συνάδελφοι από την Ινδονησία, είναι αρκετά νέοι.

Ο Πατέρας Lorenzo Scontrino
Προηγούμενο Άρθρο

Eγκαίνια της νέας έδρας του καταστήματος μας «ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΑΛΟΥ ΤΥΠΟΥ»

Επόμενο Άρθρο

21 νεκροί μετά από επίθεση ενόπλων σε καθολικό ναό, την Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Νιγηρία

You might be interested in …

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Θεόδωρου, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

Αδελφοί αγαπητοί, Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από τις ακολουθίες και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας τελούμε την ανάμνηση των αγίων Παθών και της ένδοξης Ανάστασης  του Θεού και Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η «Ανάμνηση» […]

Σάμος

Το Σάββατο 19 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον πολύτιμο συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη, αναχώρησε μέσω Μυκόνου για τη Σάμο.