19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ξεκίνησε η Συνάντηση Αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών οργανώσεων “Κάριτας” της Καθολικής Εκκλησίας Ιταλίας και Ελλάδας

«Το φαινόμενο των εξ Ανατολής προσφύγων και μεταναστών, ήταν τόσο απρόοπτο και τόσο μεγάλό που ξεπερνούσε τις δυνατότητες της Καριτας αλλά κι όλης της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα στην προσπάθεια της να προσφέρει κάτι ουσιώδες σε αυτό το Εθνικό πρόβλημα» ανέφερε ο Σεβασμιότατος π.Φραγκίσκος Παπαμανώλης, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, εκπονώντας το χαιρετισμό του κατά την πρώτη ημέρα της Συνάντησης Αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που θα διεξαχθεί ως τις 9 Ιουλίου. Συνεχίζοντας ανέφερε : «Ευτυχώς, η Καριτας Ελλάς βρήκε συμπαραστάτες άλλες εθνικές ευρωπαϊκές Καριτας καθώς και την Κάριτας των ΗΠΑ, οι οποίες γενναιόδωρα τη βοηθούν ώστε να μπορέσει να συμπαρασταθεί στους τόσους φτωχούς».

 
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πανοσολογιότατος π. Αντώνιος Βουτσίνος, Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς, αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτούς τους φτωχούς που καλείται να ανακουφίσει και να στηρίξει. «Φτωχοί δεν είναι μόνο όσοι πεινάνε ή στερούνται των βασικών αγαθών για τη διαβίωση τους. Φτωχοί είναι όσοι στερούνται μιας αξιοπρεπούς ζωής: οι φυλακισμένοι, οι εγκαταλελειμμένοι, οι περιθωριοποιημένοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που αναζητούν την προσωπική τους Γη της Επαγγελίας. Βρίσκονται ανάμεσα μας κι καλούμαστε να τους στηρίξουμε προωθώντας την αξιοπρέπεια, όπως μας διδάσκει το Ευαγγέλιο».


Τις επόμενες ημέρες, πάντα με επίτιμο προσκεκλημένο τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο Francesco Montenegro, Πρόεδρο της Caritas Italiana, θα συνεχιστούν οι εργασίες της συνάντησης με την παρουσίαση του έργου της Κάριτας Ελλάς.

Προηγούμενο Άρθρο

Θεσσαλονίκη: Επέτειοι και γεγονότα στη βόρειο Ελλάδα

Επόμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Πανήγυρη στην Καθολική Εκκλησία στης Παναγίας του Καρμήλου «Τενεδος»

You might be interested in …

Ελλάδα και Ιταλία, το ευρωπαϊκό παράδοξο, ανάμεσα στην οικονομική και προσφυγική κρίση

Διμερής συνάντηση αλληλεγγύης Αθήνα, 7 – 9 Ιουλίου 2016 «Ελλάδα και Ιταλία, το ευρωπαϊκό παράδοξο, ανάμεσα στην οικονομική και προσφυγική κρίση».  Τρία χρόνια από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Λαμπεντούζα Η συνάντηση προωθείται από […]

Κάριτας Ελλάς  – Ένα πρώτος απολογισμός των πυρκαγιών στη Ρόδο

Ο απόηχος των πυρκαγιών σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, βρίσκει έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων να έχει πληγεί. Συγκεκριμένα στη Ρόδο, με περισσότερα από 17.000 εκτάρια καμένης γης, οι κάτοικοι που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από […]