7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Οι Επίσκοποι στο κοιμητήριο, μόνοι, για τους αποβιώσαντες

Η Προεδρία της Ιεράς Συνόδου της ιταλικής Ιεραρχίας προσκάλεσε όλους τους Επισκόπους, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, να επισκεφτούν τα κοιμητήρια των επισκοπικών επαρχιών τους για να προσευχηθούν για τους ανθρώπους που απεβίωσαν και τάφηκαν χωρίς την παρουσία των οικείων τους και χωρίς να έχουν λάβει την ενίσχυση των ιερών μυστηρίων.

Αυτό είναι το ανακοινωθέν:

«Η εικόνα των στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν τα φέρετρα προς τα αποτεφρωτήρια, αποδίδει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την οποία βιώνει η χώρα μας. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, πολλοί από αυτούς τους αποβιώσαντες αδελφούς μας πέθαναν μόνοι, χωρίς καμία ενίσχυση, ούτε εκείνης των αγαπημένων τους, ούτε εκείνης των ιερών μυστηρίων.

Οι χριστιανικές κοινότητες, παρότι αδυνατούν με τη φυσική τους παρουσία να είναι κοντά στους αποβιώσαντες, δεν τους λησμονούν και δείχνουν την εγγύτητά τους με την προσευχή και την αγάπη. Όλες τις ημέρες οι ιερείς τελούν τη Θεία Λειτουργία υπέρ όλου του λαού του Θεού, ζώντων και κεκοιμημένων. Η προσδοκία είναι για το τέλος αυτής της έκτακτης κατάστασης, όταν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε για να τελέσουμε μαζί τη Θεία Ευχαριστία, εις μνήμην και προς ανάπαυση αυτών των αδελφών μας.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική Εκκλησία προχωρά σε ένα εύγλωττο σημείο: την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι Επίσκοποι που θα έχουν τη δυνατότητα, θα επισκεφτούν μόνοι τους ένα Κοιμητήριο της επισκοπικής επαρχίας τους για μια στιγμή περισυλλογής, προσευχής και ευλογίας. Η πρόθεση είναι να εμπιστευτούμε στην ευσπλαχνία του Πατέρα όλους τους κεκοιμημένους, καθώς και να εκφράσουμε και με αυτό τον τρόπο την εγγύτητα της Εκκλησίας στα δάκρυα και τον πόνο όσων έχασαν τους αγαπημένους τους.

Αυτή θα είναι “η Παρασκευή της Ευσπλαχνίας” της ιταλικής Εκκλησίας. Μια Παρασκευή της Τεσσαρακοστής, κατά την οποία το βλέμμα προς τον Εσταυρωμένο επικαλείται την παρηγορητική ελπίδα της Αναστάσεως».

Πηγή: Avvenire

Μετάφραση: π.Λ/kantam.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Οι εφημέριοι στις στέγες για προσευχή

Επόμενο Άρθρο

Εκατόμβη γιατρών και ιερέων

You might be interested in …

Να γίνουμε άγιοι με τα μικρά πράγματα της κάθε μέρας

  Την ημέρα που η Εκκλησία γιορτάζει και τιμά όλους τους Αγίους (1 Νοεμβρίου), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένοι, η συνέντευξή μας για τον ατομικό αγιασμό απευθύνεται σε όσους αγωνίζονται να κατακτήσουν ένα […]

Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε

Η Εκκλησία δεν είναι σαν ένα «flashmob» (αστραπιαία κινητοποίηση) και η ζωή δεν είναι ένα «ριάλιτι σόου». Οι νέοι δεν πρέπει να κάνουν «reset» (επαναφορά, τεχνικός όρος υπολογιστών) το παρελθόν τους ή να το «αποθηκεύουν […]

Έκθεση για το κλίμα το 2021,  ανησυχητικό ρεκόρ θερμοκρασίας

Στη νέα του έκθεση «Κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος 2021», ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αναφέρει ότι τα τελευταία επτά χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ και ότι οι συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου, η […]