19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Οι Μαριανοί Αδελφοί και το Παιδαγωγικό τους Έργο

marianoibookm

Από τον πρόλογο

Κύριος σκοπός αυτής της μελέτης, η οποία εκδίδεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα παρουσίας των Μαριανών Αδελφών στην Ελλάδα (1907-2007), δεν είναι η γενική ιστορία της Μαριανής Αδελφότητας, συμπεριλαμβανομένης και της βιογραφίας του ιδρυτή, αλλά το έργο που πρόσφεραν στην καθ’ ημάς Ανατολή, αρχίζοντας από την Κωνσταντινούπολη το 1892 και συνεχίζοντας στη Μυτιλήνη του 1901-1919, το Λεόντειο Λύκειο της οδού Σίνα το 1907, την Εμπορική Σχολή Πατρών από το 1915 έως το 1948, το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων από το 1924 και το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης από το 1961. Εκατοντάδες Αδελφοί με κύρος και πνευματική οντότητα, Γάλλοι έως το 1960 και Έλληνες από το 1960 έως σήμερα, γαλούχησαν χιλιάδες νέους στα νάματα της χριστιανικής πίστης, του κλασικού και του σύγχρονου Ελληνισμού, της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας. Μακρύς ο κατάλογος των ονομάτων τους: Acindynus και Brunon, ιδρυτής και θεμελιωτής του ελληνικού Μαριανού έργου, Joannès, Danien, Damascène, Prosper, Augustin και οι πιο πρόσφατοι άξιοι συνεχιστές του έργου τους Justin, Joseph, Michel-Antoine, Acyndinus ο νεότερος, Pascal, Pierre .

 

Όλοι αυτοί με αυταπάρνηση και αναρίθμητες θυσίες, στην ειρήνη όπως και στον πόλεμο, μόχθησαν μαζί με τους άλλους Αδελφούς και τους συνεργάτες τους λαϊκούς εκπαιδευτικούς για την καλλιέργεια του πνεύματος και τη διάπλαση του σώματος με την πειθαρχία και τη φυσική αγωγή.

Συγγραφέας:Μάρκος Ρούσσος- Μηλιδώνης
Σελίδες: 317
ISBN: 978-960-89535-1-2
Έτος έκδοσης : 2007

Προηγούμενο Άρθρο

Praenotanda

Επόμενο Άρθρο

Το Χρονικό των Μαλτέζων Καλογραιών στην Κέρκυρα

You might be interested in …

Έκρηξη ευσπλαχνίας και φαντασία αγάπης

    Παρόλο που στα μάτια του αναγνώστη προτείνονται τέσσερις διαστάσεις της Ευχαριστίας, ουσιαστικά πρόκειται για τέσσερις αλληλένδετους και αμφίδρομα επεξηγηματικούς τρόπους θέασης του Μυστηρίου. Ο συνεκτικός κρίκος αυτής της θέασης (στο μέτρο της χάρης, […]