6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων

 

Το μεσημέρι της 24ης Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνάντησης της ιεραρχίας – Εφημερίων.

Το πρωί τελέστηκε η θεία Λειτουργία στο Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου στην οποία προήδρευσε ο Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος Σάβιος με την ευκαιρία που το μοναχικό τάγματα στο οποίο ανήκει τόσο ο ίδιος όσο και ο εισηγητής των εργασιών αυτής της Συνάντησης π. Fabio Atard, γιόρταζε την Παναγία με τον τίτλο: «βοήθεια των Χριστιανών».

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με την τέταρτη εισήγηση του π. Fabio, σύντομη παρέμβαση του Αποστολικού Νουντσίου και τη σύνθεση των εργασιών που έκανε με πολύ ωραίο τρόπο ο συντονιστής των εργασιών π. Νικόλαος Ρούσσος.

Στο τέλος των εργασιών ο Αρχιεπίσκοπός μας ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή που ετοίμασε την όλη διαδικασία της Συνάντησης η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ καλά οργανωμένη και διεξήχθη με τον καλύτερο τρόπο. Την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν οι: π. Φραγκίσκος Βιδάλης, π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, π. Γιάννης Σκλάβος και π. Ιωσήφ Rossi του κλήρου της Τήνου.

Όπως ανέφερε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπός μας κλείνοντας τις εργασίες της Συνάντησης η επιτυχία οφείλεται στη θαυμάσια εργασία της οργανωτικής επιτροπής, στην επιλογή ενός εισηγητή καλά προετοιμασμένου και ειδικού στο θέμα, του don Fabio Αtard, στον επιτυχή συντονισμό του συντονιστή των εργασιών π. Νικολάου Ρούσσου και στην όλη συνεργασία των παρόντων ιεραρχών και εφημερίων.

  

Προηγούμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Λήξη κατηχητικού έτους

Επόμενο Άρθρο

Επίσκοποι των Αγίων Τόπων: η μεταξύ σας αγάπη είναι η μοναδική οδός για την ειρήνη

You might be interested in …

Τήνος: Για την κοίμηση του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου

  Πληροφορηθέντες την αιφνίδια κοίμηση του αγαπητού μας Αδελφού στην Αρχιεροσύνη, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Κυρού Νικολάου, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου συλλυπούμεθα την Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία για την πρόωρη στέρηση ενός Ιεράρχη της, ο οποίος διακρινόταν για […]

naxos_agiadwrea_01

Αγία Δωρεά στη Νάξο

Κάθε χρόνο η λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου στο νησί της Νάξου, είναι ένα εξαιρετικό γεγονός, το οποίο χαίρονται όχι μόνο τα μέλη της εκεί ενοριακής κοινότητας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και οι […]