18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ετήσια περιφερειακή συνδιάσκεψη της Κάριτας Ευρώπης

Η φετινή συνδιάσκεψη των οργανώσεων Κάριτας της Ευρώπης έγινε, με οργανωτική επιτυχία, 10-13 Μαΐου, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, με τη φροντίδα φυσικά της Κάριτας Ελλάς.

Ήταν η πρώτη μετά την πανδημία που διεξήχθη παρουσία εκπροσώπων της και όχι διαδικτυακά. Παρευρέθηκαν 124 εκπρόσωποι από 39 χώρες–μέλη.

Κατά την έναρξη διαβάστηκαν μηνύματα του Γ.Γ. του ΟΗΕ κου Antonio Guterres, ο οποίος σημείωσε ότι «η δέσμευσή σας για ειρήνη και δικαιοσύνη και η συμβολή σας στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας είναι πιο κρίσιμη από ποτέ» και του Καρδιναλίου M.Czerny Τ.Ι., Επικεφαλή του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη.

Απηύθυναν χαιρετισμούς η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Σοφία Βούλτεψη, ο Αποστολικός Νούντσιος της Αγίας Έδρας στη χώρα μας Σεβασμιότατος Savio Hon Tai-Fai, ο Έξαρχος των Αρμενίων Καθολικών παν/ότατος Ιωσήφ Μπαζούζου, ως εκπρόσωπος της Καθολικής Ιεραρχίας και ο Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς π. Αντώνιος Βουτσίνος.

Κατά τη διάρκειά της επανεκλέχθηκε ως Πρόεδρος ο monsignor Michael Landau, 62ετών, ο οποίος έχει σπουδάσει (και) βιοχημεία και είναι Πρόεδρος της Κάριτας Αυστρίας, ενώ ως Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η Tatiana Stawnychy, Πρόεδρος της Κάριτας Ουκρανίας.

Στο νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων από Δανία, Γερμανία, Γεωργία, Ιταλία, Σκωτία. Σλοβακία, Ουκρανία και Ελλάδα!

Εκπρόσωποι στη Διεθνή Κάριτας, εκλέχθηκαν από τις χώρες Γερμανία, Ιταλία και Ουκρανία.

Εσωτερικός Ελεγκτής ο εκπρόσωπος της Κάριτας Τσεχίας.

Ο πόλεμος και η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία απασχόλησαν ιδιαίτερα τους συνέδρους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έχουν άμεση πληροφόρηση από τους παρόντες εκπροσώπους των δύο Κάριτας της χώρας.

Οι σύνεδροι μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις αποφάσισαν:

-να συσταθούν συμβουλευτικές επιτροπές σ’ εθνικό επίπεδο με τη συμμετοχή των εξυπηρετούμενων ατόμων

– να ενισχυθεί η αποστολή της Εκκλησίας και να οικοδομηθεί η συμμετοχή από τη βάση

– να ενεργοποιηθούν δομές που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή γυναικών και νέων σε όλους τους τομείς δράσης της Κάριτας, περιλαμβανομένων των θέσεων ευθύνης.

Πληροφορίες από Δελτίο Τύπου της Κάριτας Ευρώπης

Φωτογραφία από τα κοινωνικά δίκτυα της Κάριτας Ευρώπης

                    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
                          Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Προηγούμενο Άρθρο

Οι Ιεράρχες στο Βρυσί για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

You might be interested in …

Η Caritas Ευρώπης και η Κάριτας Ελλάς παρουσιάζουν στην Αθήνα τη νέα (2014) έκθεση στο πλαίσιο της παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής κρίσης και του ανθρώπινου τιμήματός της

  Η Caritas Ευρώπης και η Κάριτας Ελλάς παρουσιάζουν στην Αθήνα τη νέα (2014) έκθεση της φιλανθρωπικής μη-κυβερνητικής οργάνωσης, στο πλαίσιο της παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής κρίσης και του ανθρώπινου τιμήματός της. Η παρουσίαση θα γίνει […]

Η Έκθεση Φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς, «Αθήνα, η πόλη μου» ταξιδεύει στην Κέρκυρα

Μετά την επιτυχημένη πρώτη Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα η πόλη μου» στην Αθήνα, το ταξίδι συνεχίστηκε στα Χανιά της Κρήτης, την Τήνο, τη Σύρο και από τις 18/03/2023 φιλοξενείται στην Κέρκυρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν […]

Κάριτας Ελλάς: Νέοι της Κάριτας και εθελοντισμός

Στα τέλη του 2015, μέσα από τον θεσμό των αδελφοποιήσεων, η Κάριτας Ελλάς μαζί με την Κάριτας Ιταλίας και με την ηθική και υλική υποστήριξη της  Κάριτας Reggio Calabria Bova ξεκίνησαν μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων […]