6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμβούργου στην Ενορία Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στον Ενοριακό Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος Αμβούργου, Σεβ/τατος Stefan Heße. Ο Σεβασμιότατος είχε επισκεφτεί προηγουμένος το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στα Αγγλικά, έψαλαν πρόσφυγες, και ήταν παρόντες μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου, μέλη της ενορίας Μυτιλήνης, καθώς και η κ. Στέλλα Φωσκόλου, Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς, μαζί με στελέχη της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο.

Ο υποδιάκονος κ. Λεονάρδος Μήτσημ, στην αρχή της Θείας Λειτουργίας, χαιρέτησε και καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμβούργου, εκ μέρους του Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου, Σεβ/τάτου Ιωσήφ, και του Εφημερίου π. Λέοντα, οι οποίοι αδυνατούσαν να είναι εκείνη την ημέρα στη Μυτιλήνη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία υπήρξε εγκάρδια συνομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμβούργου με όλους.

π. Λέων

Εφημέριος Μυτιλήνης

Προηγούμενο Άρθρο

«Θα φάτε και θα ευλογήσετε τον Θεό», του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Ι. Καθολικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Καλλιθέα: Ορατόριο «Ηρακλής» του Χέντελ

You might be interested in …

Αλλαγή φρουράς στη Σάμο

Το Σαββατοκύριακο,22 και 23 Νοεμβρίου 2014, ο Αρχιεπίσκοπος Πατέρας  Νικόλαος επισκέφτηκε την Εκκλησία της Σάμου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου την Κυριακή το πρωί, […]

Συνεργασία Καθολικής Ενορίας Μυτιλήνης και Κοινότητας Αγ. Αιγιδίου

  Περίπου 150 εθελοντές της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, μαζί με ιερείς, εναλλάσσονται στην Μυτιλήνη κάθε μία εβδομάδα τον μήνα Αύγουστο, προσφέροντας την υπηρεσία τους στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο. Η συνεργασία τους με την […]