7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Γκάλαχερ στη Βόρεια Μακεδονία για το Φόρουμ των Πρεσπών

Ο Γραμματέας της Αγίας Έδρας για τις σχέσεις με τα κράτη, Αρχιεπίσκοπος Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαχερ, επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία στις 16-19 Ιουνίου για το Φόρουμ των Πρεσπών, που πραγματοποιείται στην Οχρίδα, με θέμα “Οικοδόμηση του μέλλοντος των Δυτικών Βαλκανίων στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Ασφάλειας”.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω Twitter την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Ο Γραμματέας για τις σχέσεις με τα κράτη θα βρίσκεται στο βαλκανικό κράτος στις 16-19 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022, που πραγματοποιείται στην πόλη της Οχρίδας.

Στην συνάντηση διαλόγου αυτή οι πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων πριν από τη συνάντηση επιπέδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 23 Ιουνίου για το ίδιο θέμα.

Οι ηγέτες πρόκειται να εξετάσουν τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια σήμερα, καθώς και τα πιεστικά ζητήματα ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας στη συνολική διεθνή πολιτική ασφάλειας και στην οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Σύμφωνα με το tweet του @TerzaLoggia, ο Αρχιεπίσκοπος Γκάλαχερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι, τον Πρωθυπουργό Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και τον Υπουργό Εξωτερικών Μπούγιαρ Οσμάνι.

Ο κ. Κοβατσέφσκι επισκέφθηκε πρόσφατα, στις 25 Μαΐου, το Βατικανό για ακρόαση με τον Πάπα.

Ο αγγλικής καταγωγής Αρχιεπίσκοπος Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαχερ, θα τελέσει Θ. λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Σκοπίων, τον οποίο επισκέφθηκε ο πάπας Φραγκίσκος τον Μάιο του 2019.

Κατά τη διάρκεια αυτού του Αποστολικού Ταξιδιού, ο Πάπας είχε προσευχηθεί σε μνημείο αφιερωμένο στη Μητέρα Τερέζα, η οποία γεννήθηκε στα Σκόπια το 1910.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε διάλογο με τους διευθυντές των ευρωπαϊκών περιοδικών πολιτισμού των Ιησουιτών

Επόμενο Άρθρο

Οβολός Του Αγίου Πέτρου: Χρηματοδότηση Έργων Αξίας Δέκα Εκατομμύριων Ευρώ

You might be interested in …

Οι καθολικοί επίσκοποι της Ευρώπης διακηρύσσουν την υποστήριξή τους στους ιερείς και ιεράρχες στη Νικαράγουα

Με αρκετά μέλη της τοπικής εκκλησίας πίσω από τα κάγκελα για την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση της Νικαράγουας και έναν επίσκοπο του οποίου η δίκη ξεκινά σε λίγες ημέρες από τώρα, ο οποίος επίσης κρατείται, […]