20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος στη Σλοβακία, στους εορτασμούς για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο

Καθ’ όλο το έτος 2013 στη Σλοβακία και την Τσεχία η Καθολική Εκκλησία εορτάζει το Ιωβηλαίο των 1150 χρόνων (863-2013) από την έναρξη στις χώρες αυτές της ιεραποστολικής δράσης των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων. Στην πόλη Νίτρα της Σλοβακίας οι τελετές ολοκληρώθηκαν στις 5 Ιουλίου με επίσημο πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του καρδιναλίου Φραγκίσκου Ροδέ, ειδικού απεσταλμένου του πάπα Φραγκίσκου, παρουσία των πολιτικών αρχών της Δημοκρατίας της Σλοβακίας και πλήθους πιστών.

 

Να σημειωθεί ότι στη Σλοβακία η εορτή των Αγίων Θεσσαλονικέων είναι εθνική εορτή. Μάλιστα για την εφετινή επέτειο η κεντρική Τράπεζα της Σλοβακίας δημοσίευσε και κέρμα των 2 Ευρώ με τη μορφή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Στους εορτασμούς κλήθηκε να μετάσχει και ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Δημήτριος. Κατά την παραμονή του στη Σλοβακία λειτούργησε στον καθεδρικό Ναό της αρχιεπισκοπής των Ελληνορρύθμων Καθολικών στην Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας, και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Robert Ficco και τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Μιχαλόβτς και Κωσίτσε κ. Γεώργιο.

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εικοστή επέτειος της χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π. Νικολάου

Επόμενο Άρθρο

Εορτή και Πανήγυρη της Ιερά Καρδίας στο Εξώμβουργο

You might be interested in …

ex_1koinwnia_1

Πρώτη κοινωνία 20 παιδιών της Ελληνορύθμου Ουκρανικής κοινότητας

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, είκοσι παιδιά της Ελληνορρύθμου Καθολικής Ουκρανικής Κοινότητας έλαβαν “επίσημα” την πρώτη κοινωνία. Ως γνωστόν, στις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες τα Μυστήρια της χριστιανικής μυήσεως (βάπτισμα, χρίσμα, ευχαριστία) […]

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Εμμανουήλ, Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

+ Εμμανουήλ Τιτουλάριος Επίσκοπος Καρκαβίας, Αποστολικός Έξαρχος-Επίσκοπος της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020   Ας αφήσουμε να μας κατακλύσει η ωραιότητα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της Ελληνο-καθολικής Ουκρανικής κοινότητας

Στην Ουκρανία όπως και στην Ελλάδα η Ελληνο-καθολική Ουκρανική κοινότητα ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο, και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.