19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο καθολικός πληθυσμός παγκοσμίως σε ελαφρά αύξηση

Ο παγκόσμιος καθολικός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 16,2 εκατομμύρια το 2021, αλλά το ποσοστό των καθολικών επί του παγκόσμιου πληθυσμού σημείωσε ελαφρά πτώση, κατά 0,06%, σύμφωνα με το Βιβλίο Στατιστικών της Καθολικής Εκκλησίας.

Στην ετήσια στατιστική έρευνα του καθολικού κόσμου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fides σημειώνει ότι ο αριθμός των καθολικών – και ο συνολικός πληθυσμός- αυξήθηκε σε κάθε ήπειρο πλην της Ευρώπης. Στο τέλος του 2021, ο παγκόσμιος καθολικός πληθυσμός ήταν 1,4 δισεκατομμύρια, ή 17,7% του συνολικού πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Περιοδικού Ανοιχτοί Ορίζοντες

Προηγούμενο Άρθρο

Ένωση Καθολικών Μοναχών Ελλάδος (Ε.Κ.Μ.Ε.), Εβδομάδα Ιεραποστολικού Έργου

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή της Συνόδου για την Συνοδικότητα προς τον Λαό του Θεού

You might be interested in …

Πάπας: Πρέπει να δράσουμε μαζί, όχι μόνοι…

  Μιλώντας σε αντιπροσωπία της πρωτοβουλίας «Στιγμιότυπα από τα σύνορα», έκανε έκκληση για «συγκεκριμένη αλληλεγγύη και κοινή ευθύνη».   Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το περίπλοκο φαινόμενο της μετανάστευσης, ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι πρέπει να […]

Ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος στην νεοσύστατη αυτόνομη (sui iuris) εκκλησιαστική βυζαντινόρρυθμη καθολική επαρχία στη Σερβία.

Με την ευκαιρία της ανυψώσεως από τον πάπα Φραγκίσκο της εκλησιαστικής βυζαντινόρρυθμης καθολικής αποστολικής εξαρχίας στη Σερβία σε εκκλησιαστική αυτόνομη επαρχία (sui iuris) σύμφωνα με τον Κώδικα Κανονικού Δικαίου (CCEO, 174-176), υπήρξε ανάγκη προσαρμογής του […]