19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο καρδινάλιος Παρολίν θα επισκεφθεί στο Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Ο πάπας Φραγκίσκος στέλνει τον Αρχιγραμματέα της Αγίας Έδρας καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν στην Κινσάσα και την Τζούμπα, αφού χρειάστηκε να αναβάλει το αποστολικό του ταξίδι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν λόγω του προβλήματος που έχει στο γόνατο.

Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο πάπας Φραγκίσκος «αποφάσισε να στείλει τον καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, στην Κινσάσα και την Τζούμπα, προκειμένου να δείξει την εγγύτητά του στους αγαπητούς λαούς του Κονγκό και του Νοτίου Σουδάν».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αναγκαστική αναβολή του Αποστολικού Ταξιδιού του Πάπα σε αυτά τα αφρικανικά έθνη λόγω έντονων πόνων στο γόνατο και κατόπιν επιμονής των γιατρών του.

Ο Αρχιγραμματέας θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη στη θέση του Πάπα από την 1η έως τις 8 Ιουλίου. Η επίσκεψη του καρδινάλιου Παρολίν θα πραγματοποιηθεί την περίοδο κατά την οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί το 37ο Αποστολικό Ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στο εξωτερικό.

Στις 3 Ιουλίου, ωστόσο, ο Πάπας θα τελέσει λειτουργία με την κοινότητα του Κονγκό στη Ρώμη, την ίδια ημέρα κατά την οποία θα προΐστατο της λειτουργίας στην Κινσάσα.

Προηγούμενο Άρθρο

Από την απόλυτη Μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του Δίκαιου Πολέμου

Επόμενο Άρθρο

«Η οικογένεια είναι το μέρος όπου μαθαίνουμε να αγαπάμε»

You might be interested in …

Η Σύνοδος για την Οικογένεια,«Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας μέσα στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο»

Η Τακτική Σύνοδος των Επισκόπων για την οικογένεια, η οποία άρχισε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, διεξάγεται με έναν πιο «δυναμικό» τρόπο για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των μελών της. Ο καρδινάλιος Lorenzo Baldisseri, […]

– Ανακοινώθηκε ο νέος Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2011, από την Αγία Έδρα, ο νέος Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Τιτουλάριο Αρχιεπίσκοπο της Scala, Σεβασμιότατο Edward Joseph ADAMS, μέχρι τώρα Αποστολικό Νούντσιο στις Φιλιππίνες.

“Συντετριμμένος” ο πάπας Φραγκίσκος από την πολύνεκρη επίθεση στο σχολείο του Τέξας

«Είμαι συντετριμμένος από την σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Τέξας. Προσεύχομαι για τα παιδιά και τους ενήλικες που δολοφονήθηκαν και για τις οικογένειές τους», είπε ο Φραγκίσκος για την επίθεση στο Τέξας, κατά την Γενική […]