19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας συναντά τους Αρχισυντάκτες δέκα ιησουιτικών περιοδικών

Στη συνάντηση του με τους αρχισυντάκτες 10 διαφορετικών εκδόσεων των Ιησουιτών, ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη ζωή της Εκκλησίας και τη συνοδική πορεία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με δέκα αρχισυντάκτες ιησουιτικών περιοδικών στο Βατικανό το πρωί της Πέμπτης 19 Μαϊου.

Πρόκειται για τα ευρωπαϊκά περιοδικά της Συντροφίας του Ιησού: Stimmen der Zeit (Γερμανία), Choisir (Ελβετία), Signum (Σουηδία), Razón y fe (Ισπανία), Brotéria (Πορτογαλία), Deon (Πολωνία), A Szív (Ουγγαρία) , Viera in život (Σλοβακία), Thinking Faith (Ηνωμένο Βασίλειο) και La Civiltà Cattolica (Ιταλία).

Τρεις αρχισυντάκτες είναι λαϊκοί, εκ των οποίων δύο γυναίκες (για το ελβετικό και το αγγλικό περιοδικό). Εδώ να προσθέσουμε ότι και στο Ελληνικό Περιοδικό των πατέρων Ιησουιτών «Ανοιχτοί Ορίζοντες», που φέτος δεν κατάφερε να λάβει μέρος στη συνάντηση των περιοδικών, αρχισυντάκτρια είναι μια γυναίκα, η κα Ειρήνη Κουτελάκη. Οι υπόλοιποι είναι Ιησουίτες. Ο Γενικός Ηγούμενος της Συντροφίας του Ιησού, πατέρας Arturo Sosa Abascal, τ.Ι., ήταν επίσης παρών στη συνάντηση αυτή.

Η συζήτησή τους διήρκεσε πάνω από μία ώρα και διεξήχθη με το «συνηθισμένο αδελφικό και άμεσο ύφος», όπως έγραψε ο πατέρας Antonio Spadaro, τ.Ι., διευθυντής του περιοδικού La Civiltà Cattolica, σε tweet του.

Δεν υπήρξε ομιλία, αλλά ένας απλός και ανεπίσημος διάλογος, με ερωτήσεις και απαντήσεις που επικεντρώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο κόσμος αυτή την περίοδο, καθώς και στη ζωή της Εκκλησίας, στο τρέχον συνοδικό ταξίδι και στην αποστολή των ιησουιτικών περιοδικών.

Οι Αρχισυντάκτες βρέθηκαν στη Ρώμη για μια τριήμερη συνάντηση και σύντομα θα υπάρξει ρεπορτάζ για την συνάντηση στο ιταλικό ιησουίτικο περιοδικό La Civiltà Cattolica αλλά και στα περιοδικά των υπόλοιπων χωρών.

Προηγούμενο Άρθρο

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Caritas Europa στην Αθήνα, 10-12 Μαΐου 2022. Η Κάριτας Ελλάς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Caritas Europa

Επόμενο Άρθρο

Ο Πάπας εκφράζει την εγγύτητά του με τους ποιμένες και τους πιστούς στην Κίνα

You might be interested in …

«Ένας ζωντανός μάρτυρας»: Ο Πάπας Φραγκίσκος τιμά καρδινάλιο

Κατά την εβδομαδιαία γενική ακρόαση, ο Πάπας Φραγκίσκος απότισε φόρο τιμής στον καρδινάλιο Ernest Simoni, ο οποίος φυλακίστηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία και παρέμεινε στην φυλακή για είκοσι οκτώ χρόνια. Στο τέλος της […]

Στην Σεούλ, η επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 2027

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για κάθε έναν που κατέστησε δυνατή «αυτή τη γεμάτη χάρη εκδήλωση» ανακοινώνοντας την ασιατική χώρα ως τον […]

H ενότητα εν τη πολυμορφία ας εμπνέει την υπηρεσία των ΜΜΕ προς το κοινό καλό

Με το βλέμμα του Αγίου Πνεύματος μπορεί να ξεπεραστεί ο ρατσισμός και η αδιαφορία. Ο Πάπας το υπενθυμίζει στο Μήνυμα με την ευκαιρία της Καθολικής Διάσκεψης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης 2020, καλώντας να είμαστε ενωμένοι σε […]