9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ακυρώνει το ταξίδι του στο Ντουμπάι για την Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας αναφέρει ότι οι γιατροί του Πάπα Φραγκίσκου, του ζήτησαν να μην πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Ντουμπάι, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής COP28 και ο ίδιος δέχθηκε τη συμβουλή τους «με μεγάλη λύπη».

Ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας αναφέρει: «Παρόλο που η γενική κατάσταση της υγείας του Αγίου Πατέρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τη γρίπη και τη φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος από την οποία πάσχει, οι γιατροί του ζήτησαν από τον Πάπα να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ντουμπάι τις επόμενες ημέρες, με την ευκαιρία της Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή».

Ο Ματέο Μπρούνι είπε ότι κατόπιν συμβουλής των γιατρών, ο Πάπας Φραγκίσκος «με μεγάλη λύπη» ακύρωσε την επίσκεψή του στο Ντουμπάι.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου και το Σάββατο ο Πάπας επρόκειτο να απευθύνει ομιλία στη συνέλευση της COP28.

Ο Μπρούνι πρόσθεσε ότι «ακολουθώντας την επιθυμία του Πάπα και της Αγίας Έδρας να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες, οι λεπτομέρειες για να γίνει αυτό θα καθοριστούν το συντομότερο δυνατό».

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Πάπα

Προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάρρωση του Πάπα, ορισμένες σημαντικές υποχρεώσεις που είχαν προγραμματιστεί για αυτές τις ημέρες αναβλήθηκαν- άλλες θεσμικού χαρακτήρα διατηρήθηκαν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, πάντως, έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική βελτίωση από τη Δευτέρα, χωρίς πυρετό ή ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα.

«Η κατάσταση του Πάπα είναι καλή», ενημέρωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, αλλά οι γιατροί του τον συμβούλεψαν ότι είναι προτιμότερο να συνεχίσει να ξεκουράζεται και να μην έχει να αντιμετωπίσει την επιβάρυνση που συνεπάγεται κάθε ταξίδι.

Προηγούμενο Άρθρο

Η σημασία της μετάφρασης του Κώδικα της Καθολικής Εκκλησίας στα ελληνικά

Επόμενο Άρθρο

« Ο ψηφιακός κόσμος μας… και εμείς, ως χριστιανοί, εντός του…»

You might be interested in …

Επιστολή του Πάπα προς τους μη πιστεύoντες

Υπάρχει απόλυτη αλήθεια; Είναι ο Θεός απλώς ένα δημιούργημα του ανθρώπινου νου; Σε μια μακροσκελή επιστολή προς τον πρώην εκδότη της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», Eugenio Scalfari, ο πάπας Φραγκίσκος μοιράζεται τις σκέψεις του πάνω σε αυτά […]

Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών [2021], Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 29η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ   «Ένας είναι ο διδάσκαλος σας, ο Χριστός· κι εσείς όλοι είστε αδελφοί» (Μτ 23,8) Η σχέση εμπιστοσύνης στη βάση της φροντίδας των […]

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από  τη Μανίλα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το πρωί, μετά από ένα ταξίδι μίας εβδομάδας στην Ασία, που άρχισε στη Σρι Λάνκα και ολοκληρώθηκε στις Φιλιππίνες. Εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι είχαν κατακλύσει […]