6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε διάλογο με τους διευθυντές των ευρωπαϊκών περιοδικών πολιτισμού των Ιησουιτών

Το άρθρο εμφανίζεται ταυτόχρονα σε όλα τα ευρωπαϊκά περιοδικά πολιτισμού των Ιησουιτών. Η συνέντευξη έγινε με την επιμέλεια του π. Antonio Spadaro τ.Ι., διευθυντή του ιταλικού περιοδικού των Ιησουιτών La Civiltà Cattolica.

19 Μαΐου 2022.

«Καλωσήλθατε! Βλέπετε; Κάθομαι στη νέα καρέκλα του γενικού διευθυντή», αστειεύεται ο Πάπας, υπονοώντας το γεγονός ότι βρίσκεται στην αναπηρική καρέκλα εξαιτίας των πόνων στο γόνατο. Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε προσωπικά, έναν προς έναν, τους διευθυντές των ευρωπαϊκών περιοδικών πολιτισμού του Τάγματος Ιησουιτών, που έγιναν δεκτοί σε ακρόαση στην ιδιωτική Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Μεγάρου.

Συνολικά ήταν δέκα: ο π. Stefan Kiechle του Stimmen der Zeit (Γερμανία), η Lucienne Bittar του Choisir (Ελβετία), ο π. Ulf Jonsson του Signum (Σουηδία), ο π. Jaime Tatay του Razon y fe (Ισπανία), ο π. José Frazao Correia του Brotéria (Πορτογαλία), ο π. Pawel Kosinski του Deon (Πολωνία), ο π. Arpad Hovarth του A Sziv (Ουγγαρία), ο Robert Mesaros του Viera a zivot (Σλοβακία), η Frances Murphy του Thinking Faith (Ηνωμένο Βασίλειο) και ο π. Antonio Spadaro του La Civiltà Cattolica. Τρεις διευθυντές ήταν λαϊκοί, εκ των οποίων δύο γυναίκες (ελβετικό και αγγλικό περιοδικό). Οι υπόλοιποι ήταν Ιησουίτες.

Η συνάντηση με τον Ποντίφικα ήταν το ξεκίνημα της ετήσιας, τριήμερης συνάντησής τους. Στη συνάντηση των περιοδικών συμμετείχε και ο π. François Euvé, διευθυντής του περιοδικού Études (Γαλλία), που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη Ρώμη εγκαίρως για την ακρόαση. Φέτος απουσίασαν για λόγους ανωτέρας βίας ο Dermot Roantree, διευθυντής του ιρλανδικού περιοδικού Studies και η Ειρήνη Κουτελάκη, αρχισυντάκτρια του ελληνικού περιοδικού Ανοιχτοί Ορίζοντες. Στην ακρόαση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Ηγούμενος του Τάγματος Ιησουιτών, π. Arturo Sosa. «Δεν ετοίμασα κάποια ομιλία – ξεκίνησε ο Πάπας -, επομένως, αν θέλετε, κάντε ερωτήσεις. Αν συζητήσουμε, η συνάντησή μας θα είναι πλουσιότερη».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από την ιστοσελίδα του Περιοδικού των πατέρων Ιησουιτών στην Ελλάδα, τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»

Προηγούμενο Άρθρο

Συνοδικότητα Στην Τήνο

Επόμενο Άρθρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Γκάλαχερ στη Βόρεια Μακεδονία για το Φόρουμ των Πρεσπών

You might be interested in …

“Δικαιοσύνη και Eιρήνη” Ευρώπης: Συντονισμένη δράση για το 2023

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας και επανασυνδέοντας τον κόσμο Αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσεις σε ένα όλο και πιο κατακερματισμένο κόσμο, η «Δικαιοσύνη και Ειρήνη» Ευρώπης είναι πεπεισμένη ότι η ανθρωπότητα έχει τους δημιουργικούς και πνευματικούς πόρους […]

Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 85 άλλοι. Ο Πάπας έστειλε τηλεγράφημα την Τετάρτη, […]

O Πάπας είναι καλά και με καλή διάθεση

Ο χειρουργός που χειρούργησε τον πάπα Φραγκίσκο το απόγευμα της Τετάρτης λέει στους δημοσιογράφους ότι η επέμβαση έγινε χωρίς επιπλοκές και ότι ο Πάπας είναι καλά και με καλή διάθεση. «Ο Άγιος Πατέρας είναι καλά, […]