8 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Παναμάς πλησιάζει

Παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στον Παναμά (22-27 Ιανουαρίου) οι αποστολές από όλες τις ώρες του κόσμου αρχίζουν σιγά-σιγά να φτάνουν αλλά και πρωτοβουλίες για εκείνους που δεν μπορούν να ταξιδεύσουν σχεδιάζονται.

Ο Παναμάς βουίζει από κόσμο και δραστηριότητες που σχετίζονται με τις τελευταίες πινελιές στις υλικοτεχνικές προετοιμασίες των μεγάλων δομών που θα φιλοξενήσουν νέους από όλο τον κόσμο αλλά και τον πάπα Φραγκίσκο. Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2019 στον Παναμά είναι ένα γεγονός που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον σε όλη την Κεντρική Αμερική (η τελευταία επίσκεψη ενός Πάπα ήταν εκείνη του Ιωάννη Παύλου του Β’ το 1983). Πέντε χιλιάδες δημοσιογράφοι έχουν καταχωρηθεί μέχρι στιγμής.

Η ελληνική συμμέτοχη βρίσκεται ήδη στον μακρινό Παναμά συνεχίζοντας την σταθερή παρουσία των νέων της εκκλησίας μας στις ΠΗΝ. Την ελληνική αποστολή στην ΠΗΝ αποτελούν 7 νέοι συνοδευόμενοι από τον πατέρα Αλμπέρτο Πάιμα εκκλησιαστικό παραστάτη της ΕΚΝΕ και εφημέριο Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή Παλ. Ψυχικού. Αναλυτικά: 4 νέοι από την εκκλησιαστική επαρχία των Αθηνών, 2 από την Εκκλ. Επαρχία της Τήνου και μια νέα από την Πάτρα.  

Τι κι αν η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, τι κι αν η εποχή που διεξάγεται η ΠΗΝ είναι δύσκολη (συνήθως οι ΠΗΝ γινόταν την καλοκαίρι) αφού για τους μαθητές και τους φοιτητές ο Ιανουάριος είναι περίοδος εξετάσεων. Το ταξίδι άρχισε και νέοι από τις περισσότερες χώρες του κόσμου φτάνουν στον φιλόξενο Παναμά για την γιορτή της πίστης τους, για την γιορτή του μέλλοντός μας.   

Η οργανωτική επιτροπή της Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας Panama2019, έχει μεριμνήσει ώστε ακόμα και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για την ΠΗΝ   μέσα από διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής επικοινωνίας  να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της ΠΗΝ. Η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας:   https://panama2019.pa/  (αγγλική έκδοση)     και  https://panama2019.pa/it/inizio/ (ιταλική έκδοση)

Προηγούμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Παγκόσμια Εβδομάδα για την Ενότητα των Χριστιανών

Επόμενο Άρθρο

Η Ελληνική αποστολή έφτασε στον Παναμά για την ΠΗΝ2019

You might be interested in …

Πάπας: «Να σιγήσουν τα όπλα. Αυτοί που κάνουν πόλεμο ξεχνούν την ανθρωπότητα!»

Ο πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την πρόσκλησή του να οριστεί η 2α Μαρτίου ως Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την Ειρήνη στην Ουκρανία και καταγγέλλει τη “διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων”, η οποία, όπως λέει, […]

Άγγελος Κυρίου, 4 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023 Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Αγίας Τριάδος, το Ευαγγέλιο είναι παρμένο από τον διάλογο του Ιησού με τον Νικόδημο (πρβλ. Ιω 3,16-18). […]