18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πάπας: Ας βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν από τους βομβαρδισμούς

Στον χαιρετισμό του προς τους Πολωνούς πιστούς κατά τη Γενική Ακρόαση στο Βατικανό, ο Πάπας ευχαρίστησε τους Πολωνούς για τη γενναιοδωρία τους προς τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζητά από όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να είναι κοντά στον πληθυσμό που υποφέρει από τους βομβαρδισμούς και τη βία.

«Ήσασταν οι πρώτοι που στηρίξατε την Ουκρανία, ανοίγοντας τα σύνορά σας, τις καρδιές σας και τις πόρτες των σπιτιών σας στους Ουκρανούς που φεύγουν από τον πόλεμο», είπε ο πάπας Φραγκίσκος στον χαιρετισμό του προς τους Πολωνούς προσκυνητές που ήταν παρόντες στη Γενική Ακρόαση στην Αίθουσα Παύλος VI.

Εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη και έδωσε τις ευλογίες του στον λαό της Πολωνίας σημειώνοντας ότι «προσφέρει γενναιόδωρα [στους πρόσφυγες] όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, παρά το δράμα των στιγμών».

Ο Πάπας μίλησε για τον μοναχό, τον Marek Viktor Gongalo, που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της Ακρόασης και διάβασε την πολωνική περίληψη της ομιλίας του: «Ο Φραγκισκανός μοναχός που μιλάει τώρα, στα πολωνικά, είναι Ουκρανός!» είπε, προσθέτοντας ότι «οι γονείς του βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υπόγεια καταφύγια, για να προστατευθούν από τις βόμβες, σε ένα μέρος κοντά στο Κίεβο. Και αυτός συνεχίζει να κάνει το καθήκον του εδώ, μαζί μας».

Με το να τον συνοδεύουμε, συνέχισε ο Πάπας, «συνοδεύουμε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από τους βομβαρδισμούς, τους ηλικιωμένους γονείς του και πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους που βρίσκονται στα υπόγεια για να σωθούν».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τις αγγλόφωνες ομάδες στην ακρόαση, ο Πάπας αναφέρθηκε και πάλι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία υπενθυμίζοντάς μας ότι σήμερα ξεκινάμε την πορεία της Τεσσαρακοστής με μια ημέρα προσευχής και νηστείας για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Προηγούμενο Άρθρο

Κ-307-308, 16 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου 2022

Επόμενο Άρθρο

Η Εκκλησία προσεύχεται για την ειρήνη στην Ουκρανία και για τα θύματα του κορονοϊού

You might be interested in …

Επιστολή του Πάπα προς τους μη πιστεύoντες

Υπάρχει απόλυτη αλήθεια; Είναι ο Θεός απλώς ένα δημιούργημα του ανθρώπινου νου; Σε μια μακροσκελή επιστολή προς τον πρώην εκδότη της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», Eugenio Scalfari, ο πάπας Φραγκίσκος μοιράζεται τις σκέψεις του πάνω σε αυτά […]

Δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της COMECE Καρδινάλιος Reinhard Marx με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την κατάσταση των προσφύγων και […]

Πάπας: Προσεύχομαι για τον Ουκρανικό λαό, καθώς και για τα θύματα των συγκρούσεων και τις οικογένειές τους

Την ανησυχία του για τις τραγικές ειδήσεις που εξακολουθούν να καταφθάνουν από την ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου -όπου οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών έχουν οδηγήσει σε πάνω από 25 θανάτους και πολλούς […]