20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πάπας: η Σύνοδος καθοδηγείται από την δράση του Αγίου Πνεύματος

Ο πάπας Φραγκίσκος τη Δευτέρα περιέγραψε την Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων για την οικογένεια ως εκκλησιαστική έκφραση που καθοδηγείται από την δράση του Αγίου Πνεύματος.

Στον χαιρετισμό του στους συμμετέχοντες στη συνέλευση λίγο πριν αρχίσουν οι εργασίες για το πρωί της Δευτέρας, ο Πάπας υπενθύμισε ότι η Σύνοδος των Επισκόπων δεν είναι ένα συνέδριο, ένα σαλόνι ή μια γερουσία, κατά την οποία θα επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Βαδίζουμε μαζί με το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνοδικότητας» είπε «χωρίς ποτέ να χάνουμε από τα μάτια μας το καλό της Εκκλησίας και των οικογενειών».

Σημειώνοντας ότι το Άγιο Πνεύμα μιλάει στη γλώσσα όλων των ανθρώπων του Θεού ο οποίος ποτέ δεν παύει  να μας εκπλήσσει, ο Πάπας είπε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι οπλισμένοι με αποστολικό θάρρος, ευαγγελική ταπείνωση και λόγο εμπιστοσύνης έτσι ώστε η Σύνοδος να μπορεί να είναι ένας χώρος δράσης του Αγίου Πνεύματος.

Η μόνη μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος, είναι να ανοίξουμε τον εαυτό μας στο Άγιο Πνεύμα, ώστε να μπορεί να μας καθοδηγήσει και να μας φωτίζει.

 
Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα: Εορτή Αγίου Φραγκίσκου

Επόμενο Άρθρο

Η Σύνοδος για την Οικογένεια,«Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας μέσα στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο»

You might be interested in …

Άσυλο: COMECE, «η διεθνής προστασία είναι συγκεκριμένο εργαλείο αλληλεγγύης προς όσους υφίστανται διώξεις ή βία στη χώρα τους»

(Βρυξέλλες) Υπάρχουν «νομικές υποχρεώσεις» που πρέπει να γίνονται σεβαστές σε όσους αναζητούν διεθνή προστασία σε μια χώρα. Αυτό αναφέρει η Επιτροπή των Συνόδων των Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE), απαντώντας στην πρόσφατη δημοσίευση της […]

Ανάληψη δράσης κατά του ρατσισμού

  Γερμανία – Αποφασιστική δράση ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Η Εκκλησία στην Γερμανία -της οποίας οι επίσκοποι πραγματοποίησαν την εαρινή Σύνοδό τους στο Hildesheim- ξεκίνησε το πρώτο «Καθολικό βραβείο κατά της ξενοφοβίας και του […]

Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τα θύματα της επίθεσης στο Πεσαβάρ

O πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας σε εκκλησία του Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, που σκότωσε τουλάχιστον 78 άτομα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ως πράξη “μίσους και […]