21 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: «Θυμηθείτε τους διωκόμενους χριστιανούς»

Ο πάπας Φραγκίσκος μνημόνευσε τους διωκόμενους χριστιανούς στον κόσμο την Κυριακή των Βαΐων  (29 Μαρτίου) κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Μετά το Ευαγγελίου του Πάθους του Κυρίου από το Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, ο πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του, εμβάθυνε στην κατάσταση όλων εκείνων που υφίστανται την ταπείνωση λόγω της πίστης τους στο Ευαγγέλιο, όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν διακρίσεις και πληρώνουν με προσωπικό κόστος την πίστη τους στον Χριστό.

«Η σκέψη μας είναι στους πολλούς αδελφούς μας που διώκονται επειδή είναι Χριστιανοί», είπε, «στους μάρτυρες της εποχής μας». Ο Άγιος Πατέρας συνέχισε λέγοντας: «Αρνούνται να απαρνηθούν τον Ιησού και υπομένουν τις προσβολές και τα τραύματα με αξιοπρέπεια. Τον ακολουθούν στο δρόμο Του».

Η  σύντομη ομιλία του την Κυριακή των Βαΐων επικεντρώθηκε στον δρόμο  της ταπεινότητας που ο Ιησούς επέλεξε να αναλάβει για τη σωτηρία μας. «Αυτός είναι ο τρόπος του Θεού, ο τρόπος της ταπεινότητας», είπε. «Είναι ο τρόπος του Ιησού, δεν υπάρχει κανένας άλλος» .

Ο Άγιος Πατέρας ολοκληρώθηκε με μια έκκληση προς όλους τους πιστούς να αναλάβουν το δρόμο του Σταυρού, ο οποίος οδηγεί στη σωτηρία και την αιώνια ζωή, με νέα αφιέρωση και αφοσίωση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. «Ας βαδίσουμε με αποφασιστικότητα κατά μήκος της ίδιας διαδρομής» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, «με απέραντη αγάπη γι' Αυτόν, τον Κύριο και Σωτήρα μας. Η αγάπη θα μας καθοδηγήσει και θα μας δώσει δύναμη. Κι όπου είναι Εκείνος, εκεί να είμαστε κι εμείς» (Βλ Ιω 12:26).

 29-03-2015 Ραδιόφωνο του Βατικανού

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Παρουσίαση βιβλίων της Chiara Lubich

Επόμενο Άρθρο

Ο Δρόμος του Σταυρού στην Σύρο

You might be interested in …

Μήνυμα του Αγίου Πατέρα του Πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστή 2024

Μήνυμα του Αγίου Πατέρα του Πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστή 2024 Μέσα από την έρημο ο Θεός μας οδηγεί στην ελευθερία Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Όταν ο Θεός μάς αποκαλύπτεται, μεταδίδει την ελευθερία: «Εγώ είμαι […]

Έκκληση για την απελευθέρωση των Νιγηριανών μαθητριών

Επείγουσα έκκληση για την απελευθέρωση των 200 και πλέον Νιγηριανών μαθητριών οι οποίες απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram, τη νύχτα της 14ης Απριλίου έκανε η Αγία Έδρα την Πέμπτη 8 Μαΐου. Απαντώντας σε […]