22 Ιανουαρίου 2026
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πανσυριανή Προετοιμασία Ε.Κ.Ν.Ε. Νέων για το ΠΑΣΧΑ

“Και εμείς, όπως ο τυφλός,

έχουμε ανάγκη να θεραπευθούμε από την τύφλωσή  μας”

Με επιτυχία, και σε ένα όμορφο κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η Πανσυριανή Προετοιμασία Νέων Λυκείου και Νέων 20 και άνω.

Ήταν μια τελετή μετανοίας, βασισμένη στην Ευαγγελική περικοπή του τυφλού (Ιω 9,1-43). Ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης με την ομιλία του προετοίμασε τους νέους για να πλησιάσουν στο μυστήριο της Συμφιλίωσης (εξομολόγηση).

Μερικά σύμβολα, όπως το φως, ο Λόγος, το νερό, βοήθησαν στο να δημιουργηθεί κλίμα περισυλλογής και ηρεμίας, ώστε να αναλογιστούν περισσότερο τη ζωή και τη σχέση τους με τον Κύριο και με τα αδέλφια, για να δεχθούν το Πασχαλινό Μυστήριο.

Ευχόμαστε σε όλους τους νέους μας: «Καλό και Άγιο Πάσχα!»

Οι εμψυχωτές 

Προηγούμενο Άρθρο

Ονομασία νέου Αποστολικού Τοποτηρητή της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών

Επόμενο Άρθρο

Πανσυριανή Προετοιμασία Ε.Κ.Ν.Ε. Εφήβων για το ΠΑΣΧΑ

You might be interested in …

Σύρος: Πανήγυρη Φανερωμένης

Με την τέλεση του επίσημου Συλλείτουργου από τον Επίσκοπο Σύρου π. Φραγκίσκο και του συνόλου του κλήρου του νησιού κορυφώθηκε το οκταήμερο προσευχής για την εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στην Σύρο.