2 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πανσυριανή Προετοιμασία Ε.Κ.Ν.Ε. Νέων για το ΠΑΣΧΑ

“Και εμείς, όπως ο τυφλός,

έχουμε ανάγκη να θεραπευθούμε από την τύφλωσή  μας”

Με επιτυχία, και σε ένα όμορφο κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η Πανσυριανή Προετοιμασία Νέων Λυκείου και Νέων 20 και άνω.

Ήταν μια τελετή μετανοίας, βασισμένη στην Ευαγγελική περικοπή του τυφλού (Ιω 9,1-43). Ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης με την ομιλία του προετοίμασε τους νέους για να πλησιάσουν στο μυστήριο της Συμφιλίωσης (εξομολόγηση).

Μερικά σύμβολα, όπως το φως, ο Λόγος, το νερό, βοήθησαν στο να δημιουργηθεί κλίμα περισυλλογής και ηρεμίας, ώστε να αναλογιστούν περισσότερο τη ζωή και τη σχέση τους με τον Κύριο και με τα αδέλφια, για να δεχθούν το Πασχαλινό Μυστήριο.

Ευχόμαστε σε όλους τους νέους μας: «Καλό και Άγιο Πάσχα!»

Οι εμψυχωτές 

Προηγούμενο Άρθρο

Ονομασία νέου Αποστολικού Τοποτηρητή της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών

Επόμενο Άρθρο

Πανσυριανή Προετοιμασία Ε.Κ.Ν.Ε. Εφήβων για το ΠΑΣΧΑ

You might be interested in …

neoi_syros

Σύρος : 9η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας

9η Πανελλήνια ΣυνάντησηΚαθολικής Νεολαίας  ΣΥΡΟΣ 20 – 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 “Ως λίθοι ζωντανοί, για μια ελπίδα ζωντανη” Βασισμένη στην πρώτη επιστολή του Πέτρου 2, 4-5   «Πλησιάστε σ’ αυτόν που είναι το ζωντανό λιθάρι, το οποίο, […]

syr_agiadvrea_9

Σύρος : H μεγάλη πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου

Την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012, στις 7 μ.μ., πανήγυρη της Αγίας Τριάδας, εορτάστηκε, σε πανσυριανό επίπεδο, στον ενοριακό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ερμούπολη, όπως γίνεται κατά τελευταία χρόνια στον ναό αυτόν, η Αγία […]